Hamarosan mindenki elől elzárhatjuk az érzékeny képeinket Androidon.

A Google egy sor hasznos új funkciót jelentett be az Android rendszerére, melyek között végre megérkezik a fotó-védelem is. Ez tulajdonképpen jelszóval védett, zárolt mappákat jelent, melyek nem jelennek meg semmilyen másik mappában, legyen az a telefonon, vagy a felhőben, de biztonsági mentés sem készül róla.

Ha a felhasználó meg akarja tekinteni, vagy le akarja menteni, esetleg el akarja küldeni az így tárolt fotóit, akkor be kell lépnie a Google Fotók alkalmazásba, megkeresnie a védett mappát, beírnia a kódot, vagy biometrikusan azonosítani magát.

Mivel ezekről a képekről nem készül biztonsági másolat, ha az alkalmazás letörlődik, vagy a telefont visszaállítják a gyári állapotára, akkor a védett mappa és annak teljes tartalma is elvész.

Mindezen túl egy csomó izgalmas újdonság is érkezik még, mint például a veszély elkerülési értesítés, ami alkalomadtán figyelmezteti a felhasználót, hogy nézzen fel a mobiljából. Továbbá érkezik Google és Android TV irányítás, újabb automatikus mondatkitöltési lehetőségekkel bővül a virtuális billentyűzet, de új gesztikulációs irányítás is érkezik.

Az új android funkciók néhány héten belül megérkeznek, a Fotók Zárolt mappája pedig 6.0-ás verzió fölött minden alkalmazásban elérhető lesz.

via – Google

 

https://leet.hu/shop/back2school/

×