Nyugi, nem lesz nehéz dolgod.

Az elmúlt időszakban több nagyobb cím is kapott maga mellé egy visszabutított, mobilos változatot. Talán a Fortnite az egyetlen kivétel ezek között, hiszen ott szinte egy az egyben megkapjuk a teljes változatot, az összes elérhető platformon. Az Electronic Arts / DICE sem akart kimaradni a buliból, így az elkövetkezendő időkben várhatunk egy Battlefield Mobile névre hallgató játékot is.

A fejlesztők a BF Mobile leírásában több funkciót is kiemelnek, elmondásuk alapján átélhetjük azokat az izgalmakat kis képernyőn is, mint amit PC-n vagy épp konzolon elvárnánk. Legyen szó ATV menekülésről egy összedőlő toronyból, ejtőernyőzés közben használt rakétavetőről vagy épp tank vezetésről. A végső változatban helyet kap majd egy „Sandbox” névre hallgató mód, mely gyakorlatilag a BF Portal kistesója, a saját szabályaink szerint alakíthatjuk ki, hogy milyen szabályok között szeretnénk harcolni.

Hogy próbálhatom ki?

Jogos a kérdés, hiszen a Google Play áruházban egyelőre a hazai játékosok számára nem elérhető a letöltés. Nem véletlen, hiszen jelenleg „Alpha” fázisban van a játék és limitált régiókban érhető el. Egészen pontosan Indonézia és a Fülöp-szigetek élveznek prioritást jelenleg, nem is véletlenül, hiszen azokban a régiókban szinte elsőbbséget élveznek a mobilos játékok a rendes, PC/Konzol verziókkal szemben. A játékból Android és iOS verzió is készül, ám jelenleg az almás készülékekre még a fent megnevezett régiókban sem jelent meg a Battlefield Mobile. Aggodalomra azonban semmi ok, így is megoldhatjuk a játék futtatását az androidos készülékünkön.

Kezdjünk is neki!

 

Android ikonra kell kattintanunk

  • Keressük fel telefonunkról a TapTap letöltési weboldalát. A TapTap egy alternatív áruház, melyből letölthetjük a HIVATALOS Google Play .apk-kat, így nem kell különféle gyanús oldalakról összeszednünk a kétes eredetű applikációkat, játékokat.
  • Telepítsük fel a TapTap programot, melyet az első pontban található linkről letöltöttünk.

A Test SEA kell nekünk

  • Indítsuk el, majd a fenti keresősávban pötyögjük be a „Battlefield” szócskát
  • A listából keressük ki a „Test SEA” felirattal ellátott változatot, majd kattintsunk a telepítés (Install) gombra. Ekkor előfordulhat, hogy engedélyt kér néhány funkcióra a TapTap, adjuk meg neki.
  • A telepítés után már a „Play” felirattal kell találkoznunk, kattintsunk is rá.

Indulhat a móka!

Ekkor már maga a Battlefield Mobile fog elindulni, az elején el kell fogadnunk, hogy az alpha verzióval játszunk majd, majd ki kell választanunk a bejelentkezésünk módját. A játék további 400-500 megabájtot még letölt az alap launcher mellé, de ez manapság már bevett szokás. Indulhat is a móka! 

Tapasztalatok

Én egy Kirin 980-nal felvértezett Honor 20 / Huawei Nova 5T készüléken próbáltam ki. Semmilyen komoly problémába nem ütköztem a teszt során, mindent maxra húzva is kellemes teljesítménnyel futott a játék, ám egyelőre még nem a legszebbek a textúrák és a részletesség. Az egyedüli hátráltató tényező a magas, 250+ ping érték, ám kipróbálás szintjén ez most elhanyagolható. Egy kis kikapcsolódásra tökéletes, ám nem érdemes sokat grindolni, hiszen az Alpha/Beta szakasz végén teljesen resetelik majd a profilokat a fejlesztők.

Pár screenshot:

Kellemes szórakozást kívánunk! 

https://leet.hu/shop/back2school/

×