Nincs oka szégyenkezni az Intelnek.

Egyre közelebb vagyunk az Intel 12. generációjának megérkezéséhez. Az Alder Lake névre hallgató széria több dologban is újít majd, még házon belül is. Egyrészt az Intel végre áttért a 10 nanométeres gyártástechnológiára, másrészt itt debütál a cég Hybrid megoldása is, mely nagy teljesítményű és nagy energiahatékonyságú magok együttműködését biztosítja majd.

Kiszivároghatott az első Cinebench R23 mérés is!

Egyre több fórumon vagy épp közösségi oldalon futhattunk bele olyan képekbe, melyen az Intel i9-12900K teljesítményét dicsérték és támasztották alá a feltöltők. A fenti képen is hasonlót láthatunk, a CPU-Z program mellett a népszerű benchmark program, a Cinebench pontszámait láthatjuk. A satírozás nem minden esetben sikerült tökéletesre, így könnyen rájött mindenki, hogy az Intel újdonsága szerepel a screenshotokon.

Az Intel i9-12900K gyári beállítások mellett is átlépte a bűvös 30 ezres álomhatárt, mellyel állva hagyta a Ryzen 5950X-et, de még a Threadripper 2990WX-et is. A Multi Core teljesítményt 24 szálon hozta ki magából a kék óriás újdonsága, a 8 nagy teljesítményű mag HT képes, így a 8 kis maggal kiegészülve 16+8 szál áll a rendelkezésünkre, ahogy azt a Windows feladatkezelője is mutatja. Kíváncsian várjuk a hivatalos leleplezést és azt, hogy valós körülmények között mit tud felmutatni majd a 12. generáció.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×