Új információk érkeztek az AMD következő grafikus kártyájáról az RDNA2 sorozatból.

A 1080p-s játékokat megcélzó AMD Radeon RX 6600 non-XT már a hónap elején megjelent a szivárgásokban, szemet gyönyörködtető árcédulával. Közben részleges információkat kapott a VideoCardz az állítólag október közepén megjelenő új kártyáról. Az alább felsorolt határidők egyértelműen nem a véleményezőknek vagy a kiskereskedőknek szólnak, hanem a kártyapartnereknek, akik hamarosan részt vesznek egy mintaelosztó programban.

A minták szállítása szeptember 29-én kezdődhet, de október 4-e előtt nem érkezhetnek meg.

Bár a gamerek számára, akik új videókártyán gondolkodnak, talán a legérdekesebb dátum az október 13, amikor a felülvizsgálatoknak élesben kell elindulniuk. Általában ezt a dátumot követi a termékbemutató, azonban ennek dátuma nem szerepel az alábbi táblázatban.

Mindez annyit jelent, hogy október 13 után már megkaphatjuk a tesztek eredményét, és a kártya is megjelenhet.

Ahogy a táblázatban is látszik, ekkor kaphatunk részletesebb információt a kártyáról, a teljesítményről, láthatunk fotókat és annak a dátumát, hogy mikor jelenik meg a piacon pontosan.

kredit: VideoCadz.com

Továbbá azt is megerősíthetjük, hogy a Radeon RX 6600 1792 Stream processzorral és 8GB GDDR6 memóriával rendelkezik. A kártya a hatodik modell, amely a kiskereskedelmi forgalomba kerül. A specifikációs táblázat szerint az RX 6600 28 Compute Unitot fog tartalmazni, ami azt jelenti, hogy a Navi 23 GPU-n 4 darabot letiltottak. Ennél is fontosabb, hogy mindkét RX 6600-as sorozatú kártya 8GB GDDR6 memóriával fog rendelkezni, a 4GB-os vagy 6GB-os opciók nem szerepelnek. Illetve szerintem 8 GB mostani játékoknak pont optimális.

kredit: VideoCadz.com

Ahogy azt már említettük, az RX 6600 XT-hez hasonlóan ez a megjelenés is kizárólag az AMD kártyapartnerek tervezéseire támaszkodik majd.

Mit gondoltok, ha jó áron lesz itthon is beszereztek majd egyet?

A borítókép csak illusztráció*

×