Az Amazon teljes mellszélességgel áll ki a marihuána legalizálása mellett, sőt, már csak speciális esetekben végeznek kannabisz-teszteket a munkavállalóikkal.

Az Amazon humánerőforrásért felelős vezetője, Beth Galetti egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a vállalat támogatja a kannabisz országos dekriminalizálását célzó év elején benyújtott jogszabályt. Korábban azt is elmondták, hogy nem fogják marihuána teszteknek alávetni a dolgozóikat, kivéve a teherautók sofőrjeit és a nehézgépkezelőket, illetve értékvesztést követően.

Az Amazon szerint több oka van annak, hogy kiállnak a marihuána legalizálása mellett. Az egyik, hogy a munkaviszony kezdete előtti tesztelés „aránytalanul nagy mértékben érinti a színes bőrűeket”, akik egyébként probléma nélkül, tökéletesen el tudnák végezni a munkát. A törvény életbe lépésével azonban sokkal szélesebb rétegekből vehetnének fel munkavállalókat – amire nem mellesleg a koronavírus-járvány nyomán szükségük is volna.

Beth Geletti

„Örömmel tölt el bennünket az országban tapasztalható figyelemre méltó lendület annak felismerése felé, hogy a mai status quo igazságtalan és tarthatatlan. Alig várjuk, hogy a kongresszussal és más támogatókkal együttműködve elérjük a kannabisztörvények szükséges reformját” – írta Galetti.

Ezt a törvényjavaslatot egyébként már tavaly benyújtotta Jerry Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke, ami akkor történelmi jelentőségű szavazáson át is ment a Képviselőházban, viszont a republikánus vezetésű szenátusban megakadt. Idén májusban Nadler ismét beadta a már módosított kannabisz legalizációs törvényjavaslatát, ami ha most átmegy végül, a marihuána megítélésének és elfogadottságának egy újabb szintje és példája lehet.

A törvénykezés ugyanis nem csak dekriminalizálná a füvet, hanem visszamenőlegesen töröltetné a bűnügyi nyilvántartásból az érintetteket. 

via – CNBC, Gizmondo

×