Ő a legfrissebb azok közül, akik botrányba keveredtek és távoznak a cégtől. Vajon emiatt változik valami az Overwatch 2 körül?

A Blizzard szerint „egy kis szabadságra” megy az Overwatch 2 vezető producere, aki a közelmúltben kialakult botrányok miatt távozik most a cégtől. Chacko Sonny 2016 óta dolgozik a Blizzardnál, dolgozott az első Overwatch címen is, és most a folytatáson. A Bloomberg szerint a múlt héten jelentette be kollégáinak a távozását.

Az Overwatch fejlesztése mellett a vállalat alelnöke is volt.

A Blizzard közleménye szerint „5 év után elhagyja a Blizzardot, hogy szünetet tartson”. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy az Overwatch 2 fejlesztése kiválóan halad, a kemény munkának köszönhetően a fejlesztés az utolsó szakaszba ért. Legalábbis ezt állítja a Blizzard.

Jeff Kaplan, az Overwatch korábbi főnöke áprilisban távozott, míg a múlt hónapban a Diablo 4 játékigazgatója, Luis Barriga, a vezető tervező, Jesse McCree és a World of Warcraft tervezője, Jonathan LeCraft szintén kiléptek a Blizzardtól. A Blizzard elnöke, J. Allen Brack is kilépett a múlt hónapban, nagyjából akkor, mint a cég HR-vezetője, Jesse Meschuk.

Júliusban a Kaliforniai Munkaügyi Minisztérium (DFEH) beperelte az Activision Blizzardot az „állampolgári jogok és egyenlő bérezési törvényének megsértése” miatt, beleértve a zaklatást, megkülönböztetést és visszaélést, különösen a női alkalmazottak esetében.

Tegnap pedig – amint arról mi is beszámoltunk – az amerikai értékpapír-és tőzsdebizottság is vizsgálatot indított az Activision Blizzard ügyében, még a régi vezérigazgatót, Bobby Kotickot beidézték.

https://leet.hu/shop/back2school/

×