Linus újra alkotott és az Nyoka Design Labs iszonyatosan érdekes „ötletével” egy igazán egyedi világításrendszert hoztak létre.

Ha a nagy teljesítményű gamer-PC díszítéséről van szó, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Az egyszerű RGB ventilátoroktól, egyedi kábeltől az egyedi CPU és GPU-hűtőkig, még soha nem volt ilyen egyszerű egy kis extrát adni a következő buildedhez.

Mostanában, úgy tűnt, hogy semmi újdonság nem érkezik ezen a téren a számítástechnika világába, de természetesen Linus Tech Tips nem bírt magával és bemutatta az új projektet.

A Nyoka Design Labs segítségével összerakott egy gépet, amit a világ első biolumineszcens játék-PC-jének tituláltak.

Igen, most arról a biolumineszcenciáról beszélünk, amely élő organizmusban egy kémiai reakció fény (foton) kibocsátásával jár. Bár a hűtőfolyadék ebben a lenyűgöző összeállításban úgy néz ki, mint egy világító pálcika folyadék, valójában egy koncentrált E. Coliból készült főzet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó baktérium nem kórokozó, és kifejezetten a biztonságot szem előtt tartva tervezték. Különben nem adták volna Linus kezébe.

 

Linus videója elmélyül a PC-folyadékok természetes világításának tudományában, de a folyamat lényege, hogy az E. Coli-t két vegyülettel etetik: luciferinnel és luciferázzal. Ha hagyjuk, hogy a mikrobák megrágcsálják az enzimeket, akkor egy kémiai reakció jön létre, amely világítani kezd.

Az eredmény? Nos, amint láthatjátok, egy gyönyörű fényvilág.

Azonban a PC hűtése enzimekkel nem csak nem praktikus; a folyadék mikroszemcséi károsíthatják a CPU-blokkot is. Tehát, bár a biolumineszcens PC-világítás lenyűgöző, nem valószínű, hogy helyettesíti a szokásos hűtőfolyadékot. Amint azt a videó is mutatja, a hűtőkör bio-keverékkel való feltöltésének folyamata igen munkaigényes, és ha elsietjük a dolgot, akkor olyan drága alkatrészek is megsérülhetnek, mint a GPU. Ki tudja, lehet, hogy a jövőben ez az előretörés mindenki számára elérhető lesz.

Mit gondoltok, milyen ez az érdekes biofénnyel világított gép?

×