A mai napon Androidra és iOS-re is megjelent a teljesen ingyenesen játszható Pokémon MOBA, a Pokémon Unite.

Nintendo Switch után a mai napon végre mobilokon is elstartolt a League of Legends egyik legújabb és legnagyobb kihívója, a Pokémon Unite.

A Pokémon Unite ugyan nem egy nagy megfejtés a MOBA műfaján belül és egy kicsit talán meg is késett, de kétségtelenül sikerre van ítélve. Már csak azért is, mert Pokémon a neve, és a játék lényegében másról sem szól, mint hogy egymással harcoltassuk a zsebszörnyeket, melyek egyikét nyilván mi irányítjuk.

A meccsek 5v5 felállásban zajlanak és meghatározott ideig tartanak. A szabályok pofon egyszerűek: a kiválasztott egyedi képességekkel rendelkező pokémonnal a tipikus MOBA felépítésű pályán járőrözve kell vad szörnyekre vadásznunk, az abból kieső pontokat pedig az ellenfél bázisán értékesítenünk. Az így validált pontok bekerülnek a közös számlálóba, amikor a meccsidő lejár az győz, aki többet gyűjtött össze – vagyis itt nem az győz, aki lerombolja az ellenfél Nexusát.

Ez egy kicsit a Call of Duty dögcédula gyűjtős játékmódjára hasonlít, és sokat nem is tévedünk, hiszen ha eltesszük láb alól az egyik ellenfelet, akkor az általa gyűjtögetett pontok a földre esnek, amit bárki felszedhet. Természetesen vannak még további mélységei is a játéknak, mint például a harcok után kapott tapasztalati pontok, melyből eleget szerezve szintet lépünk, pontosabban evolválódunk, így pedig újabb és effektívebb képességekre tehetünk szert.

Mivel a játék teljesen ingyenes, így számolnunk kell mikrotranzakciókkal is – erről egyelőre néhány lezavart kör után sokat nem tudok mondani, de nagy valószínűséggel pontosan úgy fog működni, mint bármelyik másik mobiljátékban. Vagyis vásárolhatunk majd a játékban szerzett csekély mennyiségű valutával (Aeos coins), illetve válthatunk valódi pénzből (Aeos gems), melyekből újabb irányítható lényeket vehetünk. Mindezen túl lesznek jutalmakért teljesíthető challengek, napi, heti, havi küldetések, tehát minden, amit megszokhattunk már a Timi stúdiótól.

Egy szó mint száz, ha szereted a Pokémont, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a Unite-ot, ami viszonylagos egyszerűségét tekintve a legkisebbeknek is jó szórakozást nyújt majd. Gyerek kezébe adva viszont ne felejtsük el lecsekkolni a szülői beállításokat, ugyanis itt különösen nagy késztetést fog majd érezni, hogy megvegyen minden egyes zsebszörnyet. Mert ugye szerezd meg hát mind.

A Pokémon Unite a mai naptól teljesen ingyenesen letölthető a Google Play és az App Store-okból, a játék pedig nincs Nintendo-s profilhoz kötve.

×