A Sony a bővíthető tárhelyeket elérhetővé tevő frissítése egy nem várt, de nagyon örömteli meglepetést is tartalmazott.

A Sony a legutóbbi frissítésével megannyi újdonsággal örvendeztette meg a PlayStation 5 tulajdonosokat, sok egyéb mellett például a bővíthető tárhellyel. A frissítés időszerű volt, hiszen sokan szerettek volna a néhány száz GB-on túl is látni (amihez mi is adtunk egy kis segítséget), de nagyon úgy tűnik, hogy egy titkos meglepetéssel is adóztak a türelmes játékosoknak.

A Digital Foundry-nak hála ugyanis kiderült, hogy a frissítés telepítése után jobban futnak a játékok, mint előtte. Ez a legtöbbeknek nem feltétlenül, csak a különösen szemfüleseknek tűnhetett fel, ugyanis mindösszesen néhány százalékos teljesítmény növekedésről, vagyis 2-3 plusz FPS-ről van szó.

 

A csapat akkor vette észre a régi és új közötti különbségeket, amikor az újabb típusú PS5 modellt vetették össze a megjelenéskorival, amiken közben futott a Control. Az egyik gépen viszont már ott pihent a legújabb update, míg a másikon egy régebbi futott, de mivel alapos teszteket szoktak végezni pontos mérésekkel, már akkor feltűnt nekik a dolog, de csak verziók közötti eltérésnek vélték, ami később tisztázódott, mikor a másik gépet is felfrissítették.

Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat pontosan a teljesítmény növekedés mögött, de hát ajándék FPS-nek nem nézzük a fogát, csak örülünk, hogy van. Mindenesetre egészen érdekes dolgokat vetít előre a tény, hogy ilyen módon lehet javítani a játékok teljesítményén.

×