Egyre többen számolnak be „megszállt” telefonokról, amikor a Google Maps navigációját használják.

Egyre többen számolnak be Twitteren és Redditen arról a rémisztő jelenségről, amikor a Google térképes alkalmazásának navigációját használták a megszokott női robothang helyett hirtelen egy férfi szólalt meg. De nem is akárhogyan, a férfihang ugyanis indiai akcentussal beszélt hozzájuk.

Egy bejelentő például elmesélte, hogy autójával éppen hazafelé tartott egyedül, és használta a Google Maps angol nyelvű navigációját. Az út egy részén a szokásos női hang segített a tájékozódásban, de az egyik kanyarnál hirtelen már nem ő, hanem egy mély férfihang dörmögött a telefonjából, enyhe indiai akcentussal. Állítása szerint eléggé megrémült, mivel váratlanul érte a „meglepetés”.

Sokan hozzá hasonlóan rendesen becsináltak, ugyanis azt hitték, hogy egy szellem műve az egész, aki egy árokba vezette volna őket, de szerencsére nem erről van szó.

A Google elismerte, hogy egy bug tehet a dologról, amiről a megszaporodott bejelentések miatt már tudnak is. A hibát amilyen gyorsan csak tudják javítják, addig viszont azt ajánlják, hogy aki nagyon ijedős, az jobb, ha kikapcsolja a hangalapú navigációt. Mivel a probléma nem platformfüggő, iPhone és Androidos felhasználókat egyaránt érinti, így ha valaki találkozna a fura indiai férfihanggal, akkor ne rezzenjen össze, nem egy eltévedt ártó lélek szállta meg a telefont.

via – Phonearena

×