Elvégre az orkok legjobbjainak is kell egy kis testmozgás, erre pedig aligha van alkalmasabb egy 10 kilométeres futásnál.

Én bizony osztom azt a nem túl népszerű véleményt, mely szerint azért nem volt olyan nagy kunszt elsétálni, majd beszivárogni Frodónak és Samunak Mordorba. Mondjuk a Végzet hegyére már bizonyosan nehezebb volt felmászni, de tartom magam ahhoz, hogy azért a Gyűrű szövetségének többi tagjának jóval keményebb kalandokat kellett átélniük, mint a két mellonnak.

Sőt, a Középföldét ellepő orkoknak és Uruk-Hai-oknak is nehezebb volt a sorsuk, hiszen nekik majd ugyanazt az utat  kellett megtenniük majd teljes felszerelésben, méghozzá megfeszített tempóban. És bizony, hogy jól tudja ezt az Orc Run nevű streamer is, aki mondhatni jó szokásához híven, megint lefutott egy versenyt Uruk-Hai-ként.

Mármint szó szerint! Fogott egy tökéletes Uruk-Hai páncélzatot, magára öltötte, majd lefutott egy 10 kilométeres Calgary Marathont, amit az elejétől a végéig élőben közvetített Twitchen.

Az akció természetesen nem öncélú volt. Az ismeretlen streamer ugyanis adományt is gyűjtött a futása közben, amit a The Alex nevű nonprofit szervezetnek ajánlott fel, amely egészségügyi, szociális és közösségi ellátást nyújt a szegénységben élőknek. A kitűzött cél 1500 dollár volt, amit végül túl is teljesített – teljesítettek a nézők: összesen 1866 dollár, körülbelül 545.000 forint jött össze a jótékony célra.

Sőt, még kiválóan is szerepelt, a 10 kilométert ugyanis – teljes Uruk-Hai páncélzatban – 54 perc alatt futotta le. 

A futást Gyűrűk Ura cosplayben népszerűsítő Orc Runnak nem ez az első ilyen megmozdulása, korábban már többször hökkentette meg a futókat a nem mindennapi páncélzatával – ezért ha kíváncsi vagy a legközelebbi ork futásra, akkor mindenképpen érdemes bekövetni a Twitch csatornáját.

via – The Gamer, Dexerto

×