A Warthog 20 éves történelme során már többször lett a valóságba ültetve, de ilyen brutális formában még sohasem.

A játékvilág egyik, ha nem a legikonikusabb járműve a Warthog, ami szorosan összeforrott a Halo-sorozattal és Marster Chieffel. Ez már csak azért sem lehet meglepő, mert a játékok során különösen fontos szerepe van a összkerék meghajtású katonai terepjárónak, hiszen elég sok időt töltünk benne még amellett is, amikor egyik távoli pontról a másikra utazunk.

Mivel elég kultikus darabról van szó, ami már 20 éve a gamer kultúra része, többször nekiálltak már páran a valóságba való adaptálásának. Ezek között bőséggel találunk igazán figyelemreméltó darabokat, de olyat egyet se, amilyen a Hoonigan Industries által készített szörnyeteg, melyet a Microsofttal és a Halo fejlesztőivel közösen álmodtak valósággá.

A legtöbb valódi Warthog legnagyobb célja, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint ahogyan a játékban, ezért kompromisszumokat kell kötni, melyek általában a teljesítményben ütköznek ki. Nos, a Hooningan járgányában fordítva van: inkább a kinézetben kötöttek abszulút lenyelhető és alig észrevehető kompromisszumokat azért, hogy közel olyan teljesítménye legyen, amibe Chief is bátran bepattanna.

A legnagyobb különbség a játékokból ismerős Warthog és a Hooningan valódija között, hogy ez utóbbi valamivel magasabb. Sokan rámutatnának a gépágyúra is, ami általában a kocsi platóján foglal helyet, de akik ismerik a modelleket tudják, hogy igen sok Warthog van, úgy pedig fegyver nélküli is.

A teljesítmény azonban tényleg brutális. Ezt az erőt egy gigantikus, 7,2 literes, duplaturbós, 1060 lóerős V8 adja. A legkirályabb pedig az, hogy ez a Warthog négykerék-kormányzású – mint a játékokban.

A Warthogot egy  éven keresztül kalapálta a csapat, és most augusztusban mutatták be New Yorkban a Free Guy premierjén – ahol elég sok sztár meg is állt fotózkodni vele. A Hooningan szerencsére az egész alkotói folyamatot dokumentálta, melyet most egy izgalmas videóba sűrítve mutatnak meg nekünk:

 

×