A magyar kriptoközösség összefogásával megszületett a világ első Satoshi Nakamoto szobra, melyet csütörtökön avattak fel Óbudán.

Csütörtök délután a magyar kriptoközösség történelmet írt, ugyanis közösségi finanszírozással a világon elsőként emeltek szobrot a Bitcoinnak és annak teljes ismeretlenségbe burkolózó megalkotójának, Satoshi Nakamotónak.

A bronz és alumínium ötvözet mellszobrot Gergely Réka és Gilly Tamás készítette, amely egy teljesen kivehetetlen kapucnis emberi arcot ábrázol. Az arc felületét tükörsimára políroztak, hogy aki belenéz, annak a saját arcképe köszönjön rá vissza, mellyel azt szeretnék üzenni, hogy a Bitcoin és Satoshik mi vagyunk, illetve ezzel utalnak a technológia decentralizáltságára és a bankoktól való függetlenségre.

Kép

Kép: Bitcoin Magazine – Twitter

Az átadás az óbudai Graphisoft-parkban történt, ahol beszédet mondott a szobor ötletadója, Györfi András, a Kripto Akadémia szerkesztője is, aki szerint “Akárki is volt, a bitcoin értéket teremt, különösen a bitcoin mögött álló blokklánc technológia” . Az eseményen feltűnt még Debreczeni Barnabás, a MrCoin kriptopénzváltó alapítója is, aki kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt sokan nem hittek a Bitcoin sikerében, mára viszont már egy párhuzamos gazdaságot jelent.

Az átadót online is közvetítették, alább vissza lehet nézni:

 

via – Bitcoinbázis, Kripto Akadémia

×