Elon Musk csak lőtt egy képet a legújabb családtagról, egy kiskutyusról, amitől durván kilőtt egy kriptovaluta árfolyama.

A Bitcoinnal és a Doge-val való bűvészkedését követően nehéz nem furcsán tekinteni Elon Musk egy közelmúltbeli, egészen pontosan hétfőn közzétett tweetjére. Elsőre egy teljesen ártatlan posztról van szó, sőt, már-már szívmelengető, hiszen az új családtagról egy kölökkutyáról tett fel egy képet.

Csakhogy a kutya egy Shiba Inu, akinek véletlenül a Floki nevet választotta – amit ugyancsak ebben a posztban árult el a világnak. Ez persze önmagában nem volna érdekes, hiszen tudjuk, hogy Musk szereti a Doget, illetve lehet az egyik kedvenc sorozata a Vikingek is, de a sors különös véletlenjéből fakadóan pont létezik olyan kriptó, amit pont így hívnak. Mármint Floki Inunak.

Nos, ahogyan már sejthető, a Floki Inu token árfolyama a hétfői poszt hatására meredeken emelkedni kezdett, ami nem egészen 250%-kal lett értékesebb.

Sőt, nem csak ez a kriptovaluta, hanem más hasonló nevűek árfolyama is kilőtt, mint például a Floki Shiba, vagy a Super Flokié, melyek 150%-kal tették gazdagabbá a tulajdonosokat.

Kép

Kép: Mr.Whale – Twitter

Fontos azonban megjegyezni, hogy a jelentős áremelkedés ellenére egyikük sem szerepel a 2000 legértékesebb kriptovaluta között a CoinMarketCap árindexe szerint. Bár nem ez volna Musk első ilyen akciója, hiszen korábban hasonló történt a Doge mémcoinnal, ez esetben viszont sokkal valószínűbb, hogy tényleg csak véletlenekről van szó.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy Elon Musk óriási befolyással bír az árfolyamok változására, és szinte bármit is mondana, az a mém és a hype-coinok végtelen száma miatt biztosan hatással lenne valamelyikre.Például, ha a Tesla és a SpaceX első embere azt posztolná, hogy SHIT, nagy valószínűséggel akkor hallanánk először a SHIT nevű kriptovalutáról, aminek éppen akkor lövellt ki az árfolyama.

De persze az is lehet, hogy valóban egy szándékos akcióról volt szó, elvégre a Doge árfolyama is 4,64 százalékkal nőtt, amiben neki is van némi érdekeltsége.

via – Indy100, Tweak Town

×