Egy neves egyedi cipőket tervező oldal megálmodta a világ legmenőbb retro gamer cipőit, melyeket régi játékkonzolok ihlettek.

A The Sole Supplier cipőoldal már megannyi különleges és csodaszámba menő surranót tervezett az Adidas, a Nike, a Converse, vagy a Vans márkák legnevesebb darabjaihoz, most azonban a divatbolond játékosokat próbálják lenyűgözni.

A retro játékkonzol rajongókat szinte teljesen biztosan zsebre vágják, hiszen a cipőket a 90-es és a 2000-es évek elejét  meghatározó konzolok alapján álmodták meg. Egészen konkrétan a PlayStation 1, a Nintendo GamCube, a SEGA Dreamcast és a Super Nintendo kapott lábbelis alteregót, a legjellegzetesebb vonásaikkal.

Az első PS 1994-ben jelent meg, és azonnal a játékosok kedvence lett. Sokan nem tudják, de eredetileg Nintendo konzolnak készült, de a Sony nem tudott megállapodni a másik japán vállalattal a CD-olvasóról, így inkább egy saját konzolt csináltak.

A Dreamcast 1999-ben jelent meg, és a SEGA és a játékipar egyik legőrületesebb nyitányát tudhatja magáénak. Mégis ez a konzol lett a SEGA vége, köszönhetően részben a PS2-nek, amit erre válaszul jelentett be a Sony. Hiába, hogy a Dreamcast egy remek gép volt, a PS2 annál sokkalta erősebb volt, ami már a bejelentésekor elavulttá tette.

A SEGA Master System egy érdekes masina volt, hiszen mai szemmel jobban hasonlít egy magnóhoz, mint játékkonzolhoz. A konzol 1985-ben jelent meg Japánban, majd két évvel később Európába is megérkezett.

A SNES-t sokan a Nintendo legsikeresebb és legjobb konzoljának tartják. A SNES az egyik legmeghatározóbb játékkonzol volt, amelyen megannyi kult klasszikus született, ezért pedig a mai napig óriási kultusz övezi. Ez pedig nem is csoda, hiszen egészen 2003-ig gyártották, és a megjelenése után 10 évvel, 2000-ben jött ki rá az utolsó játék.

A 2001-ben megjelent GameCube volt a Nintendo legelső konzolja, ami már optikai adattárolót használt a kazettás megoldás helyett. A lilás konzol meglehetősen jó fogadtatásban részesült, azonban nagyon rosszkor jelent meg – köszönhetően az első Xboxnak és a remek PS2-exkluzívoknak. Különösen jó játékok készültek rá – itt indult például az Animal Crossing is, mégis a Nintendo egyik legnagyobb bukásaként ismert, a Wii U-ig legalábbis.

A Nintendo 64 1996-ban jelent meg, és annak ellenére is sikeres volt, hogy a PS1-hez képest mondhatni lemaradásban volt, hiszen még mindig kazettákat használt a játékok lejátszásához. A forgalmazása 2003-ban szűnt meg, és az egyik legikonikusabb retro masinává vált.

Te melyik cipőt hordanád a legszívesebben?

https://leet.hu/shop/back2school/

×