A Telex egy független szervezettel együttműködve létrehozott egy rövid játékot, mellyel kiderítheted, hogy milyen újságíró vagy szerkesztő lennél.

Valószínűleg benned is felmerült már, amikor a Leet.hu-t, vagy bármelyik hírportált olvasod, hogy te biztos sokkal jobban csinálnád, mint a kutyaütő alkalmazottak, akik számodra értéktelen, érdektelen vagy épp clickbait tartalmat készítenek. Most lehetőséged van picit játékos módon beleélni magad egy újságíró vagy egy szerkesztő életébe, a Telex segítségével.

Kipróbálhatod, milyen újságíróként vagy szerkesztőként dolgozni.

A Telex ugyanis a Globsec nevű, szlovákiai központú független szervezettel együttműködve létre hozott egy játékot a NewsGamer motorja alatt, amivel szeretnék felhívni a figyelmet a hamis információk veszélyeire, a minőségi újságírásra és a közösségi média problémáira.

A játék műfaja, amit most te is ingyen kipróbálhatsz „kaland, játék, kockázat” stílusú, vagyis a feladatod bizonyos döntések meghozása lesz. A játék végül kiértékel, Olvasottság, Hitelesség és Kassza alapján. A  feladatok egy része olyan, ami mindennapos egy újságíró életében, persze akadnak kivételes helyzetek is. Visszalapozni sajnos nem lehet, így nem árt jól dönteni.

Egyik kollégánk eredménye.

A játék a NewsGamer oldalán elérhető. Kattints ide és indul is a játék!

Na, sikerült kitölteni? Milyen eredményt értél el? Jobb újságíró vagy, mint mi?

https://leet.hu/shop/back2school/

×