10 évnyi csönd után visszatér a képernyőkre a Driver, de sajnos nem pont olyan formában, ahogyan azt a játékosok és a legendás cím megérdemelné.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Ubisoft halálosan komolyan gondolja a játékai sorozatosítását, elég csak a The Division, az Assassin’s Creed, vagy a Far Cry, vagy a Splinter Cell-re gondolnunk, melyek alapján már javában készülnek az adaptációk.

A játékosok természetesen mindnek nagyon örülnek, azonban az olyan abbahagyott címek esetében, mint amilyen a Splinter Cell kissé keserédes az öröm, hiszen a rajongók már régóta könyörögnek egy valódi folytatásért. Hasonló a helyzet a legendás Driver-sorozattal, amely 99-es első része azonnal klasszikussá vált.

A második rész sem sikeredett rosszul, a harmadikkal pedig egyértelműen nekimentek a Grand Theft Auto-nak, ami a Vice City és a San Andreas között nem bizonyult feltétlenül jó ötletnek. A széria hosszas pihenőpályára is került, mígnem 2011-ben meg nem jelent a Driver: San Francisco, ami vegyítette a nyílt világot a folyamatos autózással, ami ugyan kifejezetten jól sült el, de édeskevésnek bizonyult a felszínen maradáshoz.

A rajongók azóta várnak valamire, amit a Ubisoft most készséggel ki is szolgál. Bejelentették, hogy a Binge-el közösen készül a Driver élőszereplős sorozat, méghozzá a játékok alapján.

A Binge egy ausztrál streaming szolgáltatás, ami 2020 elején indult, de még nem rendelkezik kifejezetten sok előfizetővel – lévén egyelőre csak Ausztráliában érhető el. Egyelőre, ugyanis 2022-ben terjeszkedni készülnek, így a platformot is meg kell tölteni valamilyen tartalommal, ami újabb előfizetőket hozhat. Így ütötték nyélbe a Ubisoft filmes és tévés részlegével a megállapodást, remélve, hogy a játékok rajongóit meg tudják szólítani.

A készülő Driver sorozat producerei a Ubisoft Film & Television, valamint a Binge munkatársai lesznek, név szerint Allan Ungar és Vincent Talenti. Az executive produceri székbe a Ubisoft munkatársai, Jason Altman, Danielle Kreinik és Genevieve Jones kerülnek.

„A lehetőség, hogy a Ubisoft Film & Television csapatával együtt adaptálhatjuk a Driver-t, egy valóra vált álom. „A franchise régi rajongóiként izgatottan várjuk, hogy egy eredeti, prémium kategóriás és gazdag történetmesélési élményt nyújtsunk, amely izgalmas utazásra viszi el a rajongókat és az újonnan érkezőket egyaránt.” – mondta Allan Ungar.

A sorozatot kizárólag a Binge-en fogják streamelni, azt viszont még nem tudni, hogy mikor kerül fel, de igen valószínű, hogy 2022-23-ban műsorra tűzik.

via – Deadline, Ubisoft

https://leet.hu/shop/back2school/

×