Néhány nap múlva kipróbálhatjuk az első magyar népmesei ihletésű videojátékot, a Behind the Beyond-ot.

Korábban lelkesen számoltunk be arról a különleges és egészen egyedülálló játékról, amelyet Rábel Katalin vezényletével a tehetséges és javarészt magyarokból álló Sugarpunch Games készít. A Behind the Beyond hasonlóan a Zen Studios korábbi alkotásához, az Operenciához, alapvetően épül a magyar folklórra, megjelenítésében viszont tökéletesen idézi az elhunyt Jankovics Marcell hagyatékát, a Magyar Népmeséket.

A történet is ahhoz lesz hasonló, hiszen a szegény ember egyetlen fiát, Jánoskát alakítjuk, aki hamubasült pogácsával a tarisznyájában indul szerencsét próbálni. Útját pedig számos kaland teszi emlékezetessé, amelyek során rajtunk áll, hogy Jánoskának végül milyen sorsot szán az ég.

A játék sajnos megjelenés dátumot még nem kapott, de bőszen dolgozik rajta a független csapat, akik 2023-as megjelenésben reménykednek. De addig sem maradunk ám játszanivaló nélkül, ugyanis Facebookon kiáltották a világba,

hogy napokon belül megérkezik a Behind the Beyond első kipróbálható demója.

Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy a történet mely részébe csöppenhetünk bele, de hamarosan ez is ki fog derülni. Érdemes hát néhanapján a játék Steam profilja felé látogatni, hiszen és ha már ott vagyunk, akkor akár Kívánságlistára is rakhatjuk ezt a kis magyar csudát.

Ha pedig szeretnénk, hogy a lehető legjobb játékkal ismerje meg a világ a magyar népi hagyományokat, szokásokat, és népmeséket idéző (de teljesen új és saját) történetet, akkor mindenképpen érdemes követni őket Facebookon is, ahol értesülhetsz arról, hogy mikor és hogyan lehet őket és munkájukat anyagi javakkal támogatni a Kickstarteren. Ha pedig szeretnél még többet megtudni a Behind the Beyond-ról, akkor KATT IDE.

https://leet.hu/shop/back2school/

×