A GTA rajongóknak nem igazán tetszik, hogy a Rockstar beígért egy sztori kiegészítőt, ami aztán valamiért nem jelent meg.

Azon gondolom senki nem lepődik meg, hogy a GTA-nak hatalmas rajongótábora van. Az azonban egyre inkább látszik, hogy a rajongók egyre kevésbé értenek egyet azzal, ahogy a Rockstar kezeli a franchise jövőjét. Érdekes módon ugyanis a fejlesztők még 8 évvel a megjelenés után még mindig a GTA ötödik részével foglalkoznak. A rajongók már azon is kiakadtak, hogy az idén őszre ígért next gen frissítés nem hogy késik, de nem is igazán lett több a játék, mint a PS4-es verzió.

Most azért is mérgesek a játékosok, mert a korábban ígért DLC terveket egyszerűen törölte a Rockstar.

Annak idején, még 2014-ben a Rockstar ugyanis bejelentette terveit a GTA V jövőjével kapcsolatban. Ezek között az egyik egy olyan kiegészítő DLC volt, melyben középpontjában a főszereplők állnak. Mint tudjuk, ez a kiegészítő sosem jelent meg.

„Azoknak, akik készek visszatérni a Grand Theft Auto V sztorijához, nagy terveink vannak egy kiegészítővel, ami 2014 -ben érkezik. Ez folytatja Michael, Franklin és Trevor kalandjait San Andreas déli részén” – írta anno a Rockstar.

I’m so disappointed they cancelling single player DLC that Rockstar promises since their announced
byu/firmax2003 inGTA

 

A DLC célja az lett volna, hogy jobban megismerjük a három főszereplő életét. A kommentekből, hozzászólásokból az derül ki, hogy a játékosok valóban nem boldogok a lépés miatt. Sőt: sokan fel vannak háborodva, hogy a DLC nem jelent meg. Egyesek szerint erről egyébként a GTA Online sikere is tehet. Mivel a Rockstar látta, hogy milyen sikeres az online játékmód, inkább abba fektették az energiát.

  • „A GTA Online fontosabb volt számukra, mint a sztori mód ..” – írta Dominick599.
  • „Vagy inkább óriási bevételt jelentett nekik” – válaszolta WakeUpOutaYourSleep.

Egy másik felhasználó szerint a bejelentés nem volt elég pontos ahhoz, hogy a Rockstar úgy tehessen, mintha mi sem történt volna.

„Hivatalosan soha nem törölték a DLC-t, bár ez a bejelentés elég homályos, soha nem is erősítették meg” – írta Nawnp.

A szomorú valóság valószínűleg az, hogy a Rockstar végül valóban törölte a DLC-t, amire minden bizonnyal meg volt az okuk. Ugyanakkor érdekes jelenség, hogy miközben a fejlesztők a next gen verzión dolgoznak, akkor sem készítették el extraként az elfeledett DLC-t. Pedig ha így tettek volna, érkezett volna extra tartalom a játékhoz. A GTA V next gen verziója egyébként csak 2022 márciusában jelenik meg, szóval a GTA 6 is jó messze van még.

https://leet.hu/shop/back2school/

×