A Sony soron következő PlayStation 5 rendszerfrissítése után végre bővíthetővé válik a tárhely, de érdemes nagyon odafigyelni, milyen SSD-t választunk.

A héten végre megérkezik a PlayStation 5 második nagyobb rendszerfrissítése, ami egyszer s mindenkorra lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy extra tárhelyet rakjanak a masinába. De mint lenni szokott, most sem eszik olyan forrón a kását.

A PS5 tulajoknak nem lesz kifejezetten egyszerű dolga a megfelelő tárhelyek kiválasztásakor, ugyanis a konzol nem fog minden feltétel nélkül támogatni. A PS5 kizárólag az M.2 nagysebességű szilárdtest-meghajtók lesznek kompatibilisek, de újabb rossz hír, hogy nem mindegyik.

Kizárólag azok az M.2 SSD-k fognak működni, melyek megfelelnek a Sony speciális teljesítmény- és méretkövetelményeinek…

….de újabb rossz hír, hogy ezek közül sem mindegyik, legalábbis a Sony szerint elő-előfordulhat, hogy némelyik nem fog működni a konzollal. De akkor mégis akkor mik lesznek jók? Nos, három SSD elméletben teljes biztossággal működőképes lesz a géppel a Seagate Firecuda 530, a Western Digital SN850 SSD, és a Gigabyte Aorus Gen 4 7000. Ez persze nem zárja ki, hogy más SSD-k nem fognak működni, csupán sok lesz a zsákbamacska.

A legfontosabb újdonság a bővíthető tárhely, de ezen túl is érkeznek még különlegességek!

Az új frissítés a PS5 felhasználói élményét is számos javítással bővíti, ami megkönnyíti a játéktartalmak és a közösségi funkciók megtekintését. A frissítés lehetővé teszi majd a Vezérlőközpont gombok testreszabását és elrejtését, sőt, az üzenetek olvasását és írását is közvetlenül onnan. Emellett új funkciókat kap a trófeakövetés, a kiemelések rögzítése és néhány más UI-fejlesztés is – például Játékkönyvtárban külön-külön láthatjuk majd a játékok PS4-es és PS5-ös verzióját, ha mindkét verzióval rendelkezünk.

A Remote Play is kap néhány frissítést, többek között a mobilhálózatokon keresztül történő játékra is lehetőségünk nyílik, sőt még a képminőségen is állíthatunk majd, amivel csökkenthetjük a felhasznált adatforgalmat. Erre már csak azért is lesz szükség, mert a Sony szerint a mobilhálózatokon nyújtott élmény a mobilszolgáltatóktól és a hálózati környezettől függően nagyban változhat – leginkább hátrányára.

A PlayStation 5 szeptemberi firmware-frissítése szerdán érkezik, bár több funkció csak csütörtökön, szeptember 23-án lesz elérhető. A frissítésben szereplő újdonságok teljes listáját, illetve egy részletes listát arról, hogy mely M.2 meghajtók fognak (talán) működni a PS5-tel, a Sony PlayStation Blog bejegyzésében találod.

via – Polygon, PlayStation Blog

https://leet.hu/shop/back2school/

×