Az iPadeket mindenki csak októberre várta.

Az Apple egy héttel ezelőtt kiküldte a meghívókat a ma este 19:00 órakor tartott Keynote-jára. Azt már előre sejteni lehetett, hogy az esemény középpontjában az almás cég legújabb telefonja, az iPhone 13 lesz. Ám az iparági elemzők vártak még pár újdonságot, a telefon mellett új Watch és AirPods modelleket is jósoltak.

Nézzük is, hogy mit tudnak a kedd este bemutatott termékek!

iPhone 13

iPhone 13 és iPhone 13 Mini 

5 színben lesz elérhető

A korábbi szivárgások nagy része bejött, már ami a designt illeti. A kamerák elrendezése valóban változott, nem egymás alatt helyezkednek el, hanem kicsit eltolva. Ezen kívül a notch mérete is csökkent, így a kijelző hasznos területe tovább nőtt.

A notch is összement

A teljesítményre sem lesz panasz, az A15 névre keresztelt, 5 nanométeres gyártástechnológián készülő, 6 maggal felvértezett Apple SoC látja majd el a feladatot. Az Apple állítása szerint 50%-ot ver a jelenlegi vetélytársakra. A kamerákon is fejlesztett a cég, de ez szinte kötelező volt. A kijelző is fényesebb lett, így kültéren még kellemesebb lesz majd a használata. Az akkumulátoridő is nőtt, a 1.5 (Mini) és 2.5 (13) órával többet bírnak az új modellek. Az alap kapacitás itt is bővült, a 64GB-os modellek helyett 128GB-os alap tárhellyel találkozhatunk majd.

Az újdonságok listája – iPhone 13 / 13 Mini

iPhone 13 Pro és Pro Max 

iPhone 13 Pro

Ahogy azt várni lehetett a Pro verziókat az Apple felvértezi néhány extrával. A három kamerából álló rendszeren már meg sem lepődünk. Megérkezett a ProMotion technológia már egy fokkal érdekesebb, hiszen elhozza a 120Hz-ces kijelzőt az iPhone-okba is az iPad Pro után. Dinamikusan tud váltakozni majd a képfrissítés az egészen alacsony (20-30 Hz környéke) és magas értékek között, így remélhetőleg az akkumulátor sem szenvedi meg ezt a lépést. Erre majd a valós körülmények között elvégzett tesztek adhatnak választ.

iPhone 13 Pro (Max) újdonságok

Új iPad és iPad Mini

iPad (10.2)

Bár sokan októberre várták az iPad-es bejelentéseket, az Apple nem hagyta ki a tabletet sem a sorból. Megkapta az iPhone 11-ből ismerős A13 chipet, mely igazán erős SoC még manapság is. Ennek és a megújult előlapi kamerának hála a fényképeink is sokkal szebben fognak kinézni, illetve a videótelefonás is sokkal kellemesebb élmény lesz. A legjobb az egészben, hogy az ára maradt a régi, ám az alap tárhely is duplájára nőtt a többi specifikációval egyetemben. Továbbra is Best Buy a kategóriájában.

iPad Mini

Frissült a sokak által legjobb iPadnek tartott iPad Mini is. A megújult kinézet erősen a mostani iPad Airből vett ihletet, az ujjlenyomatolvasó is az iPad bekapcsoló gombjára került. USB-C porttal szerelte fel a cég, dobva a korábbi Lightning csatlakozót. A kamerákra sem lesz panasz, hátul egy 12 megapixeles kamerát találunk egy TrueTone vakuval megtámogatva. Az előlapi kamera szintén 12 megapixeles lesz, bár az iPad bemutatója után ez nem is volt kérdéses. Sztereó hangszóróinak hála pedig a tartalomfogyasztás is öröm lesz. Körülbelül 40%-kal gyorsabb CPU és 80%-kal gyorsabb GPU teljesítményre számíthatunk az előző generációhoz képest.

Apple Watch S7

Sokan új kinézetet képzeltek el a frissen bemutatott Apple órához. Bár valóban alakítottak egy kicsit a designon, de nem jött be a sokak által megtippelt szögletes forma. A kijelző fejlesztésére ment rá leginkább az óriáscég ezúttal, 40%-kal csökkent is a kijelzőkeret, így egy fokkal nagyobb (és fényesebb) képernyőt is kapunk. Ezen kívül gyorsabban tölthetjük majd az új modellt és ellenállóbb lesz a porral szemben is.

Érdekes, hogy az Apple nem sokat változtatott a felhozatalon, marad a Series 3, a Series SE és természetesen a frissen bemutatott 7-es modell. Az S3 helyére sokan egy újabb generációs órát vártak, nem is alaptalanul.

Az új készülékek hazai indulóárai:

  • iPhone 13 Mini – 295 ezer forint
  • iPhone 13 – 335 ezer forint
  • iPhone 13 Pro – 425 ezer forint
  • iPhone 13 Pro Max – 465 ezer forint
  • iPad 10.2 – 135 ezer forint
  • iPad Mini – 200 ezer forint
  • Apple Watch S7 – Később lesz majd elérhető

https://leet.hu/shop/back2school/

×