Hideo Kojima még ma is arra törekszik, hogy forradalmi játékélményt alkosson, és ezért képes bármit megtenni, aminek köze van a cloud gaminghez is.

Hideo Kojima neve sokak számára egyet jelent a jó játékélménnyel. Mivel a híres japán fejlesztő olyan játékokat hozott létre, melyek megújították a játékokról alkotott korábbi elképzeléseket, órási volt az elvárás akkor, mikor hosszú idő után, már saját stúdióval kiadta a Death Strandinget. Persze sokan csalódásokat fejezték ki a játékkal kapcsolatban, és talán Kojima is tudja, hogy tényleg ideje lenne ismét megreformálni a gaminget. Valószínűleg sokat gondolkozott azon, hogy ezt hogy lépné meg, de most úgy tűnik, kitalált valamit.

Kojima valós időben változó játékot szeretne,  felhőalapú játék segítségével.

Kojima persze nem először pedzegeti, hogy milyen játékot szeretne a jövőben készíteni. Korábban felröppent, hogy egy interaktív horrofilm-játékon dolgozik, sőt az is, hogy a Microsofttal közösen együtt dolgozik egy speciális streaming élményen.

Most azt mondja: olyan játékot szeretne létrehozni, ami a játékos tettei, személyisége, és tartózkodási helye szerint változik. Mindezt az Azure-alapú szolgáltatás és a gépi tanulás segítségével próbálják elérni.

„Olyan játékot szeretnék létrehozni, amely valós időben változik. Annak ellenére, hogy különböző korú, szakmában dolgozó emberek játszanak egy adott játékot, ugyanúgy játszanak. Én ehelyett azt szeretném, ha a játék attól függően változna, hogy a játékos hol játszik és milyen személyiség” – mondta Kojima a japán Anan újságnak.

Kojima példájában vámpírokat ölhetünk egy játékban a napfény segítségével. Ugyanakkor nem mindegy, hogy hol és mikor játsszuk ezt a játékot. Nappal, vagy éjjel? Ilyen módon fontossá válik a valóság a játék szempontjából. Így köti össze az ember alkotta világokat a valósággal a játék.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Death Stranding folytatása is fejlesztés alatt áll, Norman Reedus legalábbis kétszer is elmondta már, hogy újra Kojimával dolgozik.

Nagyon érdekes lesz látni, hogy Kojima hogyan szeretné összekötni a valóságot a játékokkal. Talán ha valaki képes erre, akkor az ő.

https://leet.hu/shop/back2school/

×