Ez a baj az állítólagos kiszivárgásokkal.

A videókártyák már lassan évek óta hiánycikknek mondhatók, illetve, ha van is, az összeg, amit fizetnünk kell érte, közel kétszerese a gyártó által képzett árnak. A bányászok és a scalperek ezen a helyzeten még tovább rontottak, illetve úgy tűnik, hogy továbbra is belepiszkítanak a levesünkbe.

Információk szerint egy cég szűkítheti az AMD kínálatát.

Az állítólagos információk a VideoCardZ-hoz értek el először, akik egy kínai olvasótól értesültek. Állítása szerint ez egy Big Navi 22 alapon készült bányászkártya, ami 39.6 MH/s képes darálni a kriptót.

Bal oldalt fent látható a hash-rate

Ami még alátámaszthatja az állítását az az, hogy az egész kártya úgy tűnik, hogy passzív hűtéssel van ellátva. Ez pedig tökéletes a bányászok, illetve bányászcégek számára, akik több 10, 100, vagy akár 1000 kártyát üzemeltetnek egy viszonylag szűkös helyen.

Teljes passzív hűtés, csak egy fekete doboz látható a kártyából

Illetve, ha ez nem lenne elég, a 8 pin csatlakozó a kártya hátulján helyezkedik el. Ez egyáltalán nem egy szabványos kártya, az már biztos.

A 8 pines bemenet a kártya „hátulján” helyezkedik el

A feljebb látható képen jól látható a VFX logó is, ami arra utal, hogy ez a kártya tényleg nem az AMD-től származik inkább egy utángyártott példány. A VideoCardZ gyors kutatása szerint ezek az átalakított bányászkártyák valószínűleg a tavaly bemutatott RX 6700 XT, vagy 6700 M egykori játékra szánt kártyái lehettek. Ám ahogy látszik, teljesen más célt szolgálnak.

Update!!!

Cikkünk publikálása után nem sokkal kiderült, hogy a kiszivárogtatott információ nem pontos. Erről a PROHARDWARE írt egy átfogó cikket, amit elolvashattok ITT.

Sajnálatos látni, hogy milyen könnyedén jutnak hozzá, illetve módosítják ezeket a kártyákat a bányászok, hogy később a végtelenségig csak számoljanak.

https://leet.hu/shop/back2school/

×