A grafikus magról még mindig keveset tudni.

Régóta pletykálták egy olyan Samsung SoC létezését, melyben egy AMD által gyártott grafikai mag kap főszerepet. Sokáig nem lehetett tudni, hogy valóban létezik-e a chip vagy csak kósza pletykákról van szó, ám a Geekbench adatbázisa nem hazudik és idő előtt leleplezhette az érkező újoncot.

Nézzük is mire képes a Samsung Voyager!

A Samsung Exynos 2200 nyolc darab maggal lesz felszerelve. Ebből 4 mag 1.73 GHz, három mag 2.5 Ghz, míg egy mag 2.59 GHz órajeleken pöröghet, ezeket megerősíti a Geekbench weboldala is. Ezek az előző szériás Exynos 2100-hoz képest némileg gyengébb órajelek, így könnyen lehet, hogy egyelőre még a Samsung mérnökei kicsit visszafogják a bestia erejét. A másik szomorú dolog, hogy az AMD GPU-ról nem tudtunk meg sokkal többet, mert a Geekbench alapjáraton inkább a CPU részt izzasztja meg.

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor 384 Stream Processort találhatunk majd meg a chipben 6 Compute Unitban elosztva. Könnyen lehet, hogy a mobilos iparág legerősebb grafikus egységét köszönthetjük majd a Voyagerben, egyedül az Apple rondíthat bele ebbe az idillbe a várhatóan ma este leleplezetett iPhone készülékekkel.

Geekbench eredmények

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy a 3389-es többmagos pontszáma elmarad az elődétől is, mely Multi-Core pontszámban a 4000 ezres határt is átlépte. Ám ennek a chipnek nem itt kell majd villantania, hanem a grafikus teljesítményben. Remélhetőleg hamarosan erről az egységről is megtudhatunk több információt, az üthet majd igazán nagyot a mobilpiacon.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×