Ismét kitett magáért az Epic Games csapata.

Ahogy azt várni lehetett, a hatalmas Event után a délelőtti órákban megérkeztek a Battle Pass és Story trailerek is. A fejlesztők egészen sokáig, 11 óráig húzták a szezon startot, hogy pontosan indulhassanak az in-game számlálóval együtt. Szerencsére nagy problémába nem ütköztek bele az Epic Games munkatársai, hála az alapos tesztelésnek. Kisebb hibajelenségek biztosan lesznek, de ezeket az első napokban pár óra alatt javítani szokta az óriáscég.

Nézzük is az újdonságokat

Sideways

Bekerült a játékba a korábban már belengetett Sideways univerzum/dimenzió. Ez egy sötét, félelmetes, szörnyekkel teli valóság, melyekhez a kockák vezetnek át minket portálokon keresztül. A gravitáció meglehetősen alacsony, a levegő pedig nem túl barátságos az építmények számára. Meccsenként más területeket borít be a sötétség a pályán, ezeket a helyeket „Sideways Zone”-nak nevezték el a fejlesztők.

Sideways fegyverek

Nem az Epic Games-ről beszélnénk, ha az új környezethez nem kreáltak volna új tárgyakat is. A legyőzött szörnyekből Cube Monster Parts nevű tárgyak potyognak, melyek akár még hasznunkra is válhatnak. A Craft rendszer és a fenti adalék segítségével új fegyvereket hozhatunk létre, melyek egyszerűen csak a Sideways Rifle / Minigun nevet viselik magukon.

Segítsük a harcot!

A sziget megmentéséhez minden szükséges tárgyat és rendelkezésre álló lehetőséget be kell vetniük a játékosoknak. Ezért a fejlesztők létrehoztak egy War Effort névre hallgató rendszert, melyen keresztül a játékosok segíthetnek az ellenállóknak. A saját magunk által kifarmolt aranyrudakat odaajándékozhatjuk a szigeten megtalálható Funding Station-ökön. Jelenleg Turretek építésére/a tárgy visszahozására akarják befogni ezeket. Gyakorlatilag egy közösségi unvaultról beszélhetünk.

Visszatérő fegyverek, tárgyak

A fejlesztők ezúttal is visszahoztak pár közösségkedvenc darabot a Vaultból. Első körben az Automatic Sniper Rifle és Harpoon Gun teszi tiszteletét a szigeten, de ha tippelnünk kellene, akkor bőven lesznek még meglepetések a szezon során. A Nuts & Bolts elem is a játék részét képezi továbbra is, így olyan fegyvereket is craftolhatunk, mint a Charge Shotgun vagy éppen Suppressed Assault Rifle. A kockáknak köszönhetően pedig ismét találkozhatunk a Shadow Stones consumable tárggyal, mely kiváló társunk lehet, ha szorult helyzetből kellene kiverekednünk magunkat.

Átdolgozott küldetések

Az Epic Games mindig szeret kicsit hozzányúlni a küldetésekhez, ezúttal sincs ez másképp. A Punchcardok visszatértek, három fő kategóriára oszthatjuk fel őket:

  • Napi küldetések – 15:00-kor resetelődnek és 17 ezer XP-t adnak
  • Heti küldetések – Hetente resetelődnek és 65 ezer XP-t adnak
  • NPC küldetések – Frissítésenként bővül majd felhozatal, 12, 14, 16, 18, 20 ezer XP-t adnak karakterenként (Ezek ritkasága is nő, így Legendary küldetésnek számít az 5., 20 ezer XP-t adó feladat)

Úgy tűnik jelen pillanatban, hogy a korábban megszokott heti küldetéses rendszer megszűnik. Az biztos, hogy az elkövetkezendő napokban még inkább tisztulni fog a kép a Questekkel kapcsolatban, így lehet, hogy további küldetésekkel is kell majd kalkulálnunk. Ezúttal sem maradunk Bonus rewardok nélkül, egészen 200-as szintig élvezhetjük majd a csillagokat és az ezekkel kiváltható extra stílusokat.

Hogy tetszik nektek az új szezon?
https://leet.hu/shop/back2school/

×