Nagyon sokan azért kezdtek el protezsálni, hogy a Sladgehammer vegye ki a Vanguardból a képességalapú meccskeresést, mert csak tönkreteszi a játékot.

A Call of Duty: Vanguard bétája a játékosközösség első lehetősége volt megismerni a soron következő multiplayer módot. Miközben a játékosok rápróbálhattak az új fegyverekre, és mehettek pár kört az új pályákon, a képességalapú meccskeresés (SBMM) egészen ellentmondásos témája ismét problémaként merült fel.

A meccsek élvezetének és kihívásfaktorának fenntartására tervezett SBMM-ről különösen megoszlanak a játékosok véleményei, legfőképp azért, mert nagyon könnyű kicselezni. Néhányan ugyanis direkt veszítenek a meccseken, hogy azután könnyebb ellenfeleket kapjanak.

Teljesen mindegy, hogy milyen játékmódról van szó, Team Deathmatch-ről vagy olyan objektív módról, mint a Patrol, a játékosok kiszúrták, hogy a meccsek rendkívül kompetitívnek érződnek, ami nem éppen ideális azok számára, akik egy lazább élményre vágynak. A probléma odáig fajult, hogy sokan direkt elkezdtek bénázni, hogy kevésbé skilles játékosokkal kerüljenek össze.

 

A videó egy jól ismert szivárogtató, Tom Henderson streamjéből való, amiben azt láthatjuk, hogy hogyan próbál könnyebb lobbikat kapni a rendszert kicselezve. Néhányan persze jókat szórakoztak a mutatványon, sokan kritikákat fogalmaztak meg a fejlesztőkkel szemben, hogy a játék élvezetéhez sokaknak sajnos tényleg ezt kell tenniük.

Az SBMM minden bizonnyal a kész játékba is be fog kerülni, ami nyilván egy rossz hír azoknak, akik csak néha-néha, és akkor is csak a szórakozás miatt indítanák el az új CoD-ot. Emiatt pedig elég nagy a vita, hogy szükség van-e rá, avagy sem. Mindenesetre sokan már nem is változtatást, vagy választhatóságot, hanem a képességalapú matchmaking teljes eltávolítását követelik a novemberi megjelenésre.

Mindez persze nagy valószínűséggel több probléma lenne, mint amennyi hasznot hozna, az azonban tagadhatatlan, hogy lenne min még csiszolni, a megfelelő működése érdekében.

Te mit gondolsz a képességalapú meccskeresésről? szerinted is jobb volna nélküle?

A Call of Duty: Vanguard november 5-én jelenik meg Xboxokra, PS4-re és 5-re, illetve PC-re.

via – Gfinity Esports

https://leet.hu/shop/back2school/

×