A Tesla a napokban kezdte meg a Full Self Driving 10-es verziójának bétatesztelését, ami a visszajelzések alapján kifejezetten jól működik.

A Tesla a napokban kezdte el néhányaknak elérhetővé tenni a teljes önvezetés 10-es verziójának bétákát, ami leginkább az autópályán kívüli félautonóm funkciók javítására fókuszál.

A bétatesztelők viszont nem csak a hatékonyabb városi vezetést figyelhették meg, hanem a javított vizuális megjelenítést is, ami ugyan kevesebb nyers statisztikát mutat mint korábban, de az autóban utazók jobban átláthatják, hogy hogyan és mit lát az autó. Sőt, elméletileg pontosabbak, stabilabbak, és nem rángatóznak annyira mint korábban.

Egy San Francisco-i Tesla tulajdonos is részt vesz ezekben az önvezető tesztekben, melyeket a hírhedten kanyargós Lombard Street-en is meg szokott ejteni. Az autó pedig a béta megérkezése után először tudott végighajtani ezen az utcán úgy, hogy nem ment neki semminek és hajtott útpadkára, vagyis nem volt szükség semmilyen emberi beavatkozásra.

 

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik meg a Full Self Driving 10, de Elon Musk azt ígéri, hogy a jövőben könnyebben lehet majd részt venni az ilyen tesztelésekben.

via – Engadget, TweakTown

https://leet.hu/shop/back2school/

×