A Twitch meghallotta a szeptemberi tüntetők hangját, és drasztikus lépésre szánta el magát a gyűlölködő trollok megállításáért.

A Twitch tartalomgyártói szeptember 1-én tartottak egy tüntetés jellegű akciót,melynek célja az volt, hogy felhívják a vállalat figyelmét a platform problematikus és lassú működésére, és a gyűlölködő raidek kezeletlenségére. Azok a streamerek, akik csatlakoztak az akcióhoz, ezen a napon nem indítottak élő adást, aminek aztán meg is lett a hatása, hiszen rendkívül nagyot esett a Twitch nézettségi számlálója.

Nagyon úgy tűnik, hogy a változásért kiáltó tüntető streamerek elérték a céljukat, a Twitch ugyanis egy igen drasztikus lépésre készül a gyűlöletkeltő trollok, és a hasonló célzatú raidek ellen.

A Twitch bejelentette, hogy bíróság elé rángatja az ilyen trollokat, az élen Cruzzcontrol és CreatineOverdose-al, akik folyamatosan indítanak streamerek ellen gyűlöletkeltő botraideket.

A helyzet azért is kezelhetetlen, mert az említett két felhasználó folyamatosan kicsúszik a Twitch keze közül, és trükközve mindig visszatérnek a platformra. A legnagyobb probléma azonban az, hogy ezt teljes anonimitásban teszik, és eddig nem sikerült kideríteni a pontos személyazonosságukat sem. Annyit sejtenek, hogy Cruzzcontrol Hollandiában, CreatineOverdose pedig Ausztriában, Bécsben él.

Cruzz több mint 3000 robothadseregért felelős, amellyel folyamatosan elárassza az LMBTQ+ tartalomgyártók chatjét rasszista, homofób, transzfób és egyéb zaklató, gyűlölködő hozzászólásokkal. Nagyjából hasonló a helyzet CreatineOverdose-al is, aki ezidáig álnevekkel (CreatineBanEvades, CreatineReturns és CreatineReported) kerülte el a végleges kitiltást.

Egyelőre nem világos, hogy a bírósági per során hogyan fogják az illetőket ítélőszék elé citálni, hogy hogyan derítik ki a személyazonosságuk, de egészen valószínű, hogy ebbe a hatóságokat is be fogják vonni. Azonban ha sikerül, akkor igen súlyos ítéletre számíthatnak, függően a zaklatások mértékétől és mennyiségétől.

A Twitch azt nyilatkozta, hogy ezzel is szeretnék jelezni, hogy fontos számukra a tartalomgyártók biztonsága, és remélik, hogy a per elrettentő hatású lesz a többi troll számára.

via – Wired, Gizmondo

https://leet.hu/shop/back2school/

×