Gőzerővel készül a magyar rajongói Star Wars mozi, ami a világ egyik legnagyszabásúbb rajongói projektje.

A magyar Star Wars közösségekben túlzás nélkül ott az erő, legyenek annak sötétebbik, vagy világosabbik oldalán. Azt pontosan nem tudom, hogy Varga Dezső rendező melyik oldalra húz jobban, az azért egészen biztos, hogy vele és stábjával nagyon is ott van az erő.

Legalábbis erre a következtetésre kell jussunk, hiszen az egyik legnagyobb költségvetésű Star Wars rajongói filmet készítik szakadatlan lelkesedéssel immáron 3 éve, amelynek teljes ráfordított összege már a 10 millió forintot is átlépte. Ebből már következtethetünk, hogy nem egy 10-20 perces, hanem egy egész estés, nagyjából két órás moziról van szó.

A kellékeket és a felszereléseket egyedileg készítették, sok például kifejezetten a színészekre készült 3D nyomtatással, legyen szó a Darth Vader jelmezről, vagy a legutolsó szakadár lázadó öltözékéről, de egy csomó speciális maszkot is használnak. A filmen továbbá profi szakemberek, vágók és animátorok dolgoznak, akik valódi mozis látványvilágot ígérnek, sőt, a kész anyag utószinkronját is képzett szinkronszínészekkel veszik majd fel. A forgatásokban pedig még az 501-es Légió, a Lázadó Légió magyar helyőrségei, és a The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub is segédkezett.

Még a Vajdahunyad várában is vettek fel jeleneteket, melyek során C-3PO-t a világhíres imitátor, Simon Wilkie alakította.

Pillanatkép a magyar rajongói Star Wars film egyik corusanti jelenetéből | Kép: Facebook – Star Wars: VADER, egy rajongói film

A film készítésével azonban rendesen megcsúsztak: az eredeti premiert többször el kellett halasztani, majd a koronavírus-járvány rondított bele a 2021-es bemutatóról szőtt álmokba, ami miatt előbb 2022-őt, majd 2023 decemberét jelölték ki célul. Legalábbis addigra nagyon szeretnének elkészülni, a rajongók azonban már tegnapra várják.

Nem is hiába, hiszen az eredetileg elképzelt történetet (amit James Luceno: Sötét Nagyúr című regénye ihletett) teljesen átdolgozták, és elméletben az új, amit Tomasovszki István írt, akár még illeszkedhet is a Disney-féle kánonba – ötleteik legalábbis voltak rá. A sztori rögtön a 66-os parancs kiadásakor veszi kezdetét, és Vader vívódását, alakulását és nyughatatlan jedi-vadászatát mutatja be, ami egy nagy csatajelenetben csúcsosodik.

Nem véletlenül beszélünk premierről, ugyanis az alkotók nagyon boldogok lennének, ha moziban is levetítenék a Vader filmet. Erre elméletileg már vannak tervek és megállapodások, de túlzott elvárásaik ezen a téren nem igazán vannak. Ennek vélhetőleg jogi okai lehetnek, melyek miatt a legtöbb mozihálózat – minőségtől abszolút függetlenül -nem feltétlenül vállalná be. Erről pontos infókat nem ismerünk, de innen is nagyon szurkolunk, hogy több helyen is megtekinthető legyen.

Ha pedig szeretnél még többet megtudni a teljesen magyar készítésű Star Wars: Vader rajongói filmről, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a Facebook oldalukra, ahol az alábbi új képeken túl egy csomó forgatási képet is megcsodálhattok. 

A galériához bökj a képre:

via – Facebook/Star Wars: VADER, egy rajongói film, Ziro.hu

https://leet.hu/shop/back2school/

×