A virágzó esport bajnokságokkal és a folytatás ígéretével az Overwatch továbbra is népszerű. De hányan játszanak még a játékkal?

A Blizzard Entertainment általában viszonylag szűkszavú az Overwatch pontos játékosszámaival kapcsolatban, így nehéz kideríteni, hogy valójában hányan játsszák a játékot. A fejlesztők azonban időről időre kiadnak egy-egy adatot. Jeff Kaplan, a játék korábbi vezető fejlesztője 2019-ben azt mondta: keményen dolgoztak, hogy felépítsenek egy 50 milliós közösséget. Ez valószínűleg arra utal, hogy 50 millió példányban kelt el a játék, s nem arra, hogy 50 millió aktív játékos lenne.

De akkor hányan játsszák az Overwatchot?

A Blizzardtól kapott utolsó Overwatch játékosszám 40 millió volt még 2018 májusában, a játék második évfordulójának eseményekor. Hónapokkal később azonban a Blizzard havi 37 millió aktív felhasználóról számolt be a 2018. augusztusi negyedéves jelentésben.

A playercounter.com szerint az Overwatch naponta átlag 800 ezer játékost vonz, ennyien indítják el nap, mint nap a játékot.

 

Ehhez képest az Activerplayer.io mindezt csak 620 ezerre becsüli. Ez átlagosan havi 7 millió játékos. A cikk írásának pillanatában ez a szám csupán 167,9 ezer.

A Blizzard a világjárvány ellenére továbbra is jó pénzt keres a lootboxok értékesítéssel és az Overwatch League iránti folyamatos érdeklődéssel. A fenti számokkal és az érkező Overwatch 2 megjelenésével pedig további sikerekre számíthat a franchise.

Közben persze a közösséget megosztja a játék és a folytatás. Lesznek olyanok, akik visszatérnek majd a játékhoz, és vannak olyanok is, akik már soha nem szeretnének ezzel játszani. Te még szoktál?

https://leet.hu/shop/back2school/

×