Alig négy héttel az új operációs rendszer hivatalos megjelenése előtt a Microsoft további fényt derít az új rendszerrel érkező teljesítményjavításokra.

A Microsoft Windows 11 gyorsabbá teszi a számítógépet különféle optimalizálásoknak köszönhetően. Az új felhasználói felület és a gyorsabb animációk csak egy része azoknak a funkcióknak, amelyek a Windows 11-et méltó frissítéssé teszik a Windows 10-hez képest.

A vállalatnak azonban még sok munkája van, különösen a túlságosan leegyszerűsített tálcán, amely nagyban korlátozza a produktivitást (például a „soha nem kombinál” opció hiánya). De más funkciókat, például azt, hogy a többmonitoros beállításoknál az egyes ablakok helyének megjegyzése biztosan értékes lesz a Windows 11-et használók köreiben.

Steve Dispensa, a Microsoft vállalati menedzsmentért felelős alelnöke elmondta, hogy a rendszer motorházteteje alatt végrehajtott változtatások révén a Windows 11 átlagosan 32%-os memória- és 37%-os CPU-felhasználást takarít meg. Nagy hangsúlyt fektettek a Windows hibernációs és ébredési idejére. Az Intel 8. generációs Core szériától felfelé a Microsoft az ARM-alapú Always-on eszközökhöz hasonló, szinte azonnali ébredési időt vár.

Az új rendszerben felülvizsgált alkalmazásprioritás és jobb memóriakezelés lesz. A nagy munkaterhelésnek többé nem kell lassítania az előtérben futó alkalmazásokat. A rendszer a memóriaforrások és a CPU-teljesítmény felhasználásával rangsorolja ezeket az alkalmazásokat.

A Microsoft Windows 11 október 5-én jelenik meg ingyenes frissítésként a Windows 10 felhasználók számára.

Ha bele szeretnél nézni az interjúba:

Te frissíted majd, vagy még vársz vele egy picit?

https://leet.hu/shop/back2school/

forrás: VideoCardz

×