Kína arra kéri a videojáték-kiadókat, hogy távolítsák el a „nőies” viselkedést a férfi karaktereknél a videojátékokban.

Nagyon jól látható, hogy Kína milyen szinten igyekszik szabályozni a videojátékokat az utóbbi időben. Nem is olyan rég írtunk róla, hogy a 18 éven alattiak már csak heti 3 órát játszhatnak online játékokkal, miközben évek óta tapasztaljuk az elképesztő cenzúrát is. Most azonban a szabályozás új fordulatot vett.

A hatóságok visszaszorítják a férfiak „nőies” viselkedését a médiában, melyet a játékokra is ki szeretnének terjeszteni.

A nemrégiben hozott törvény értelmében a kínai tévéműsorokban a férfiak nem igazán viselkedhetnek nőiesen, ám úgy tűnik, mindez a játékokra is hatással lesz.

Az ndtv.com szerint a Tencent és Netease is azt az utasítást kapta, hogy a játékokból távolítsák el a férfi karakterek nőies viselkedését, animációit, dizájnját. A hatóságok ugyanis „abnormálisnak és károsnak” tartják a férfiak nőies viselkedését. Így most azt kérik a fejlesztőktől, hogy férfiasabb tulajdonságokkal ruházzák fel a férfi karaktereket, és kerüljék a nőies férfiak játékokban való ábrázolását.

A törvényben kijelentik, hogy „az obszcén és erőszakos tartalmakat, valamint az egészségtelen tendenciákat, például a pénzimádatot és a nőiességet el kell távolítani a játékokból”. A társadalom idősebb, konzervatívabb tagjai a hírek szerint „a heteroszexualitást tekintik az egyetlen nemi normának”, és szoronganak az ettől eltérő viselkedéstől.

Természetesen a közösség erőteljesen vitatja a férfiak nőies viselkedésének káros hatásait. Érdekes lesz látni, hogy a Tencent és a Netease hogyan reagálnak a kérésékre, főleg mivel a sokféleség népszerű sok nyugati játékos körében. Az sem biztos még, hogy ezek a törvények megkövetelik-e a játékok összes változatának átalakítását, vagy csak a kínai verziókra vonatkoznak.

Te mit gondolsz?

https://leet.hu/shop/back2school/

×