A Samsung nemrég egy olyan kijelzőt mutatott be, ami nem hogy összehajtható, de szabadon nyújtható is, anélkül, hogy baja lenne.

Talán csak az utóbbi hajlítható kijelzős telefonok megjelenésével mondhatjuk ki, hogy a technológia talán már elég stabil ahhoz, hogy a hétköznapokban használjuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fejlesztések leálltak volna, hiszen már tavaly hallhattunk arról, hogy a mérnökök nyújtható kijelzőn dolgoznak, ami talán már nem is annyira számít csodának.

A Samsung a napokban zajló Global Tech Korea 2021-en mutatta be új nyújtható kijelzős technológiáját.

 

A technológia lehetőséget teremthet arra, hogy a képeket, videókat 3D-ben jelenítsük meg, a tartalmak ugyanis a térbe hajlíthatóvá válnak. Mindezzel nem csak realisztikusabb lehet a megjelenítés, de olyan hatásokat érhetünk el, amit korábban soha.

A Samsung egyelőre csak egy prototípust mutatott be, ami látható a fenti videón. A technológia azonban alkalmas arra is, hogy akár egy tévéméretű képernyőt készítsenek belőle. A kijelző nyújthatósága egyúttal sokkal strapabíróbbá teszi a mobilok használatát a környezeti hatásokkal szemben. Persze valószínűleg sokat kell még arra várni, hogy mi magunk is kipróbálhassuk. Korábban ezt mondtuk a hajlítható kijelzőkre is, és most már itt vannak. Szóval türelem.

https://leet.hu/shop/back2school/

A borítókép illusztráció: Origo

×