A Microsoft legfrissebb szabadalma szerint olyan technológia jön létre, mely az Xbox játékosok érzelmeit figyeli és gyűjti. De vajon miért?

Úgy tűnik, hogy a játékfejlesztők számára egyre fontosabbá válik az, hogy hogyan érezzük magunkat a játék közben. Így talán még arra is képesek, hogy lehallgassanak minket. Bármennyire is furcsa, a Microsoft szabadalmat nyújtott be olyan technológiára, amely lehetővé teszi, hogy

az Xbox játékok beolvassák a játékosok érzelmeit.

A szabadalom szerint mindezt a voice chaten folytatott beszélgetések vizsgálatával érik el – írja a Gamerant. Elemzik az érzelmi reakciókat azzal kapcsolatban, ami a játékban történik. Vagyis a Microsoft tudni fog arról, ha egy játék közben nevetünk, mérgesek vagyunk, elérzékenyültünk vagy kiakadunk.

A szabadalom két dolog miatt jött létre. Egyrészt a cég szeretné kibővíteni a voice chatet a platformon, másrészt azt tapasztalják, hogy a játékosok rengeteg toxikus viselkedéssel találkoznak. A szabadalom is megjegyzi, hogy ezek között van a káromkodás, az agresszív viselkedés, amit az online játékok névtelensége még összetettebb kérdéssé tesz.

A szabadalom szerint nagyon alaposan megfigyelik majd, hogy hogyan alakul a játékosok reakciója, érzelmi világa. Jelenleg azonban nem világos, hogy a Microsoft hogyan és mire használja fel az adatokat.

Az egyik lehetséges magyarázat, hogy a cég minél jobban tudja elemezni, hogy a játékosok hogyan érzik magukat egy-egy játék közben, illetve talán a jövőben sokkal jobban tudják szűrni a toxikus és zaklató játékosokat. Vagyis a Microsoft nagyon jól tudja majd, ha mérgesek voltunk egy Xbox játék közben.

A kérdés már csak az, hogy egyetértünk-e azzal, hogy a Microsoft ilyen szinten kövesse az érzelmi állapotunkat, miközben játszunk?

Borítókép: Brainyfy

https://leet.hu/shop/back2school/

×