Az egyik legjobb Fortnite esportolójának az édesanyját szerződtette egy profi egyesület, ezzel ő lett a világ legelső profi gamer-anyukája.

Manapság már nem feltétlenül muszáj egy életre lehorgonyoznunk valamilyen munka, vagy szakma mellett, köszönhetően a modern világ adta átképzési lehetőségeknek, de sok esetben az internet jóvoltából önmagunkat is kitaníthatjuk.

Persze ha valaki (többek között) orvos, ügyvéd, tanár, pszichológus szeretne lenni, akkor arra már sok esélye már nem lesz az élete közepén, de számos olyan terület van, amibe kortól és nemtől függetlenül bármikor fejest lehet ugrani. Nagyjából ilyen az esport is, amit se túl korán, se túl későn nem lehet elkezdeni.

Erre az élő bizonyíték Benjy „Benjyfishy” Fish, neves Fortnite esportoló édesanyja, Anne Fish, aki a Nintendo 64 óta nem nyúlt videojátékhoz, és aki 58 éves korában, a napokban kapta meg az első profi esportos szerződését. 

Anne fish és fia, Benjy Fish | Kép: Twitter

Anne számára egyébként sem volt idegen a videojáték, pláne nem a Fortnite, hiszen a fiát is – egészen kiskorától – támogatta az esportról szőtt álmai elérésében. Ahhoz viszont, hogy teljes támogatást tudjon neki adni ezen a rögös úton, ismerni szerette volt a játékot. Ezért februárban ő is nekiült, hogy elsajátítsa a Fortnite csínját-bínját, majd egyszer csak gondolt egyet, és elkezdte mindezt élőben streamelni.

Mikor a játékosok megtudták, hogy a világ egyik legjobb Fortnite játékosának az anyukája Twitchen közvetíti élőben a próbálkozásait, sokan azonnal bekövették őt. Így lett ‘mamabenjyfishy‘-nek szupergyorsan 430.000 követője, akik közül kb. 700-an átlagosan szokták is nézni az adásait.

Most pedig a Galaxy Racer esport egyesület oszlopos tagja lett, mint szerződtetett tartalomgyártó és mentor.

Ezzel pedig minden bizonnyal ő lett a világ első  profi „gamer anyukája” – még ha versenyeken már aligha fog indulni.

Mamabenjyfishy Fornite közben

A Fortnite-anyuka elmondta, hogy ugyan eleinte elég béna volt és javarészt csak épületekben kempelt, most már kitapasztalta, hogyan veheti fel a harcot a nála jóval fiatalabb és jobb reflexekkel rendelkező játékosok ellen. Ez nem más, mint a stratégiai gondolkozás – amit mint esport mentor/menedzser is kamatoztat.

„Ez most elég furcsa helyzet, mert annak idején én mindig profi gamer akartam lenni, és az a tény, hogy az anyukám technikailag profi játékstreamelőnek számít elég durva” – monta Benjyfishy a BBC-nek . Az anyuka természetesetesen nem tett még le a pénzdíjas versenyekről, és azt mondta, hogy ugyan fia és közte óriási képességbeli szakadék tátong, szuper lenne, ha egyszer egymás ellen játszanának egy rangos eseményen.

Nos, azt szerintem nagyon sok Fortnite játékos megnézné.

via – Esport News, BBC

https://leet.hu/shop/back2school/

×