Ha te vagy a legnagyobb Alien rajongó az egész földkerekségen és még főzni is szeretsz, akkor ennek a szakácskönyvnek nagyon fogsz örülni.

Amikor Ridley Scott H.R. Gigerrel az oldalán megteremtette az Alien-univerzumot egészen biztosan nem gondolta volna, hogy 42 évvel később valaki fogja magát, és összerittyent egy „hivatalos” szakácskönyvet mellé. Pedig most pontosan ez történt, méghozzá egy rendkívül lelkes geek gasztro-őrültnek, Chris-Rachael Oseland fakanalának jóvoltából (Stempunk koktélkönyv, A Hobbit szakácskönyv).

A szakácskönyvből az sajnos nem derül ki, hogy hogyan filézzünk ki és tálaljunk egy vérszomjas, és nem mellesleg savas vérű idegent, de a Nostromo legénysége szinte biztosan nagyon hálás lett volna néhány receptúráért. A könyvből például lépésről lépésre megtanulhatjuk elkészíteni az 50 Alien inspirálta ételkülönlegességet, olyanokat mint az avokádós Xenomorph tojást, a Xenomorph salátát, vagy az arctámadó sajtgolyót.

A galériára bökve megnézhettek néhány receptet, melyektől elméletileg nem nő xenomorph a bendőbe:

A könyvet elméletileg Magyarországon is kapható, de csak angol nyelven, az árát pedig 10.795 forintban állapította meg az EnBook.hu.

Persze nem csak Chris-Rachael Oselandnek akadnak ilyen érdekes ötletei, hiszen nem is olyan régen a Square Enix csináltatott egy hivatalos Tomb Raider receptkönyvet, de már a Destiny 2 által is inspirálódhatunk A legtermékenyebb azonban Chelsea Monroe Cassel geek szakács, akinek jóvoltából olyan sorozatokhoz készített „hivatalos” szakácskönyveket, mint a Star Wars, a Trónok Harca, a Firefly, a World of Warcraft, az Overwatch, vagy a The Elder Scrolls.

https://leet.hu/shop/back2school/

×