A mai napon hivatalos forrásból napvilágot látott hírek alapján már biztos, hogy október 1-én debütál az első magyar klubcsapat a FIFA történetében.

A Ferencvárosi Torna Club tette közzé a nagy hírt saját honlapjukon, miszerint a játék történetének első magyar klubcsapataként

jelen lesz a hamarosan megjelenő FIFA 22-ben.

Óriási szenzáció és eredmény ez az idei Európa Liga és a tavalyi Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott labdarúgó csapat történetében. Innentől kezdve, aki kedvet érez ahhoz, hogy Fradi szurkolóként irányítani tudja a csapatot a virtuális térben, most már egy karnyújtásnyira tudhatja magától a lehetőséget, hogy belebújhasson Dibusz, Bottka, vagy Tokmac bőrébe.

A FIFA 22-ről már tudjuk, hogy egyszerre élhetjük át az UEFA Bajnokok Ligája, az UEFA Európa Liga, és a legújabb európai sorozat, az UEFA Európa Konferencia Liga küzdelmeit, ezeket egészítik ki a nemzeti vagy régiós sorozatokkal, mint a Ligue1, a Serie A, a LaLiga, vagy a Premier League, ill. a CONMEBOL Sudamericana és CONMEBOL Libertadores. Ebbe a hatalmas halmazba érkeznek meg a ferencvárosi fiúk is.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a következőt nyilatkozta:

„A Ferencvárosi Torna Club életében a FIFA22-ben való megjelenés újabb mérföldkő, hatalmas siker, amelyet a pályán kívül értünk el, de a pályán nyújtott teljesítményünk is kellett hozzá, jó érzés, hogy ismét valamiben elsők tudtunk lenni a magyar klubok közül. A Fradi múltjának és a jelenének, a Kubatov Gábor elnökké választása óta végzett egy évtizedes csapatmunkának egyfajta közös elismerése is ez a nagyszerű lehetőség. Egyelőre egyetlen magyar csapatként képviselheti hazánkat az FTC, és hozza közelebb a klubot és a labdarúgás szeretetét a legfiatalabb generációkhoz, valamint ismerteti meg a Ferencvárost és az általa képviselt értékeket nem csupán határainkon belül, hanem az egész világban.”

Az FTC marketingügynöksége, a Sportfive Hungary ügyvezető igazgatója, Igaz András szavaiból is a büszkeség és a megtiszteltetés hangja érezhető:

A Sportfive Hungary számára nagy megtiszteltetés és kiemelt siker ez a megállapodás a klub és az EA Sports között . Büszkék vagyunk arra, hogy a Ferencváros eredményei mellett a Sportfive nemzetközi kapcsolati hálójának is köszönhetően a Fradi első magyar csapatként léphet ki a virtuális futball nemzetközi piacára és hozhatja még közelebb a klub legnagyobb sztárjait a legfiatalabb fradistákhoz. Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően még egy nagy lépést tettünk abba az irányba, hogy a klub és a szurkolók kapcsolata ne csak a meccsnapokra hagyatkozzon, hanem az év minden napjának részévé váljon. Bízunk benne, hogy a közeljövőben még számos hasonló, innovatív megoldással segíthetjük a klubot és járulhatunk hozzá a Ferencváros hazai és nemzetközi sikereihez.”

Mindent összevetve, óriási sikernek mondható ez a magyar labdarúgásban, hiszen ez egyfajta visszajelzés arról, hogy elismernek minket világszerte.

Ti mit gondoltok? Kipróbáljátok majd a Zöld Sasokat?

https://leet.hu/shop/back2school/

Forrás, fotó: www.fradi.hu

×