Még csak jövőhéten fogják bemutatni az iPhone 13-as készülékeket, de a szivárogtatók máris lerántották a leplet a jövő évi modell kinézetéről is.

Az Apple még éppen csak készül arra, hogy bemutassa a soron következő készülékét, az iPhone 13-at, amelyről hivatalosan még semmit sem tudunk, de nagyon úgy tűnik, hogy már a következő évi alapmodellről is lehullt a lepel.

A szivárogtatást a Front Page Tech portálnak, úgy pedig Jon Prossernek köszönhetjük, aki korábban számtalan esetben bizonyult már megbízhatónak, ezért igen valószínű, hogy ezúttal is valid információkról lehet szó. Azok viszont, akik hihetetlen revízióra számítanak jobb, ha most leülnek.

A kiszivárgott képek egészen meggyőzőek, és nagyjából az Apple néhány éves piackövető mintáját követik. ez azt jelenti, hogy külsőségekben néhány apróbb esztétikai fejlesztés kivételével nem történik nagy előrelépés. A notch, vagyis a képernyőbe lógó kamerasziget eltűnik, helyette a jelenlegi trendeknek megfelelő csak a pici kamerát találjuk – mintha egy kulcstartó lenne. A hátlapi kidülledő kamerasziget ugyancsak eltűnik, így ha valakit ez eddig zavart, most fellélegezhet.

Továbbá a hangerőszabályzó gombok pontosan úgy néznek ki, mint az iPhone 4-esen, vagyis kör alakúak, az őket körülvevő, és a telefonon körülfutó borítás pedig titániumból készülhet. Ez mindenképpen örömködésre adhat okot, az viszont már kevésbé, hogy korábbi pletykákkal ellentétben a telefon töltését még mindig Lightning-kábellel kell megoldani, nem váltanak USB-C-re. Ez persze a törvénykezések hatására a megjelenésig még megváltozhat.

A külsőségeken túl azonban semmi mást nem tudhattunk meg. Igaz, ezeket is érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen még a 13-as készülékeket is csak egy hét múlva fogják leleplezni, a 14-es modellek hivatalos bemutatójáig pedig még legalább egy évet kell várnunk.

Prosser teljes leleplező videóját alább nézhetitek meg:

 

https://leet.hu/shop/back2school/

×