Célegyenesre fordult a magyar Bitcoin-szobor ötlete, jövőhéten felavatják Budapesten a világ első Satoshi Nakatomo-Bitcoin szobrot.

Néhány hónapja már írtunk róla, hogy a KriptoAkadémia első embere és szerkesztője, Győrfi András kezdeményezésére a világon elsőként avatnak szobrot a Bitcoinnak, pontosabban annak alkotójának, a titokzatos Satoshi Nakatomonak. Mivel az ötlet teljesen civil kezdeményezés, több hónap kellett hozzá, hogy pontos részleteiben is körvonalazódjon a dolog, például mikor és hová kerülhet, most viszont célegyenesre fordultak.

Az átadó szeptember 16-án csütörtökön 17:00-kor lesz a budai a Graphisoft Parkban.

Az esemény maga 1 órás lesz, vagyis délután 6 órára már állni fog a Satoshi és a blokklánc előtt tisztelgő szobor, de ezután még nincs vége. 19:30-kor ugyanis egy hivatalos buli keretében ünneplik a kripto-történelmi eseményt, amit a Deák tér közelében, az Anker közben található Madhouse-ban tartanak.

A részvétel természetesen teljesen ingyenes és mindenkit szeretettel várnak, a szervezők viszont arra kérik az érdeklődőket, hogy jelezzenek vissza az eseményre Facebook-on, hogy tudják pontosan hány fővel kell számolniuk. A kriptovalutákért kicsit is érdeklődőknek mindenképp érdemes lehet elmenni, hiszen amellett, hogy remekül szórakozhatnak, még olyan emberekkel is találkozhatnak, akikkel kellőképp tudnak beszélgetni a közel sem populáris, de annál izgalmasabb kripto-témákról.

Nem mellesleg lesz kripto-kvíz és meglepetésvendég is, ahogyan a jó hangulat is garantált.

Érdekesség: Ugyan fordult már elő olyan, hogy szabadtér installációt állítottak a Bitcoinnak, valódi szobor és Satoshi-emlékmű még nem készült a témában. Erre a világon Magyarországon lesz először példa.

https://leet.hu/shop/back2school/

×