A Prime széria utat tör magának.

A SteelSeries szépen csendben egy teljesen új termékcsaládot villantott a Prime személyében. A Prime és Prime+ után itt a Prime Wireless, ami immáron vezetékek nélkül üzemel, a mai trendeknek megfelelően. Vajon ezúttal is összejön a dán gyártónak?

Doboz

A SteelSeries ezúttal sem túlozta el a belsőt. Egy extraflexibilis parakord kábel került a csomagba a Type-C-s jeladó és az átalakító mellett. A doboz alján pedig ott lapul még a termék kézikönyve. Se több, sem kevesebb.

Külső

Hazudnék, ha a Prime és Prime Plusz után azt mondanám, hogy meglepődtem. Na jó, talán egy kicsit, a Prime Wireless ugyanis meglepően jó súlyban van a maga 80 gramjával. Lehetne könnyebb persze,  de ne feledjük, itt nem alkalmaztak honeycomb vázat.

A Prime Wireless nem hivalkodó, de azért már első ránézésre látszik, hogy komolyabb ragadozó. A külsejét VDI30 Taktilis mikrotextúra borítja, ami egy elképesztő elegáns kifejezés, de a valóságban azért tapintattunk már kellemesebb fogású egeret. Ettől eltekintve egyáltalán nem rossz a külső borítás.

Formára továbbra is inkéább a Zowie érára hajaz, de ha meghízna a Rival 3 jó alaposan, akkor valahogy így festene. Továbbra is a palm fogást kedvelők, illetve a nagyobb kézzel rendelkező claw pártiak fognak igazán örülni. a Prime Wireless ugyanis szép nagyra sikeredett, már az apróbb ultrakönnyű egerek után. Nyugalom, úton van már a Prime Mini Wireless, aki esetleg kisebb méretekre vágyna.

A kábelt már említettem, ultraflexibilis, de persze nem mintha sok vizet zavarna. Egyetlen feladata, hogy töltse az egerünk, illetve az adaptert ennek segítségével tudjuk meghosszabbítani, ami jópofa, bár kissé szükségtelennek érzem. Na, de beszéljünk az egér aljáról, ami kéremszépen 100% PTFE, ennek köszönhetően csúszik is, mint a korcsolya. Nem értem miért kellett lespórolni ezt a vezetékes verziókról, de mindegy is. Örüljünk, hogy itt nem spóroltak.

Teljesítmény

A Wireless verzióban lévő TrueMove Air szenzorral még nem volt korábban dolgunk, épp ezért kíváncsian vártam, hogy mire is lesz majd képes a kicsike. 800 esetén 5 m/s-os rántást sikerült az Endgame Cordura padon produkálni. Ez azt jelenti, hogy mindenféle probléma nélkül, a legalacsonyabb érzékenységen játszó (low sense) játékosok sem fognak akadályokba ütközni.

A Prime Wireless-t 800-1600 és a maximális 18 000 DPI mellett is megnéztük. Mindenhol ugyanúgy teljesített. A TrueMove Air szenzor valóban kiállta a próbát. A polling rate is 1000 Hz-en pörgött, szóval az 1 ms-os kommunikáció sem ámítás.

Érdemes továbbá megjegyezni, hogy a két főgomb alatt nem Omron kapcsolók, de még csak nem is Kalih switch-ek rejtőzködnek, hanem Prestige OM kapcsolókkal szerelte a SteelSeries a Prime-okat. Ezek mechanikus felépítésnek örvendenek és nem 20-30 millió klikkre vannak hitelesítve, hanem 100 millióra, azaz sokkal tovább bírják papíron, mint a “hagyományos” társai. Ezzel együtt a klikkérzet is alaposan megváltozik, azaz sokkal keményebb, mint a konkurens Omronok, viszont ennek örömére jobban érződik, ha lenyomjuk. Aki szereti a visszajelzéseket, annak tetszeni fog, viszont aki a csendesebb, puhább példányú kapcsolókat kedveli, az csalódni fog.

Szoftver

Történt némi módosítás az utóbbi időben. A SteelSeries Engine immáron a múlté, helyette pedig a SteelSeries GG appon keresztül tudjuk módosítani kedvenc SteelSeries eszközeinket. Ez némi új dizájnt, egy új bejelentkező felületet és pár apróságot tartalmaz.

A kezelőfelület maradt a korábbról megismert, ahol rengeteg dolgot állíthatunk: Polling rate, gyorsítás, DPI, profilok, sőt még makrók is vannak. Sőt, pofonegyszerűen beállíthatóak. Egyedül  LOD maradt ki a felsorolásból, ami őszintén kicsit hiányzik is, ugyanis magasabbról is érzékel jelenleg, ami néhányszor pont rosszul jött ki. Ezt későbbi firmware frissítésben persze simán orvosolhatják, használat közben is érkezett egy, szóval a támogatásról gondoskodik a gyártó.

A makrókon túl a funkciógombokat is konfigurálhatjuk, akár fel is cserélhetjük őket, azaz minden szabadon bindelhető. A színkavalkadáról is magunk gondoskodhatunk, bár kizárólag a görgőt tudjuk állítani.

A SteelSeries Prime Wireless elérhető a Leet webshopban, akciósan korlátozott ideig.

Galéria

Összefoglalás

Hagyjuk már a vezetéket! – SteelSeries Prime Wireless teszt


Szerzői értékelés

9

A SteelSeries Prime Wireless egy kellemes űrt tölt ki a piacon. Mindig örvendetes, ha egy gyártó a vezeték nélküli technológiák irányába mozdul. A Prime Wireless pedig egy olyan versenyző, aminek nem igazán van párja jelenleg a piacon. Vezetékesként is egyedi volt a forma, így viszont telitalálat a palm egerek kedvelőinek. A minőséggel ezúttal sincs gond, hiszen 100 millió kattintást ígér a gyártó és a TrueMove Air szenzor is jól vizsgázott. Az árcédula viszont igen erősre sikeredett. Mindössze ezen kell túltenni magunkat.

vezeték nélküli kialakítás

teflon talpak

kellemes anyaghasználat

ultrakönnyű egér, de mégsem lyukacsos a dizájn

Prestige OM kapcsolók

garantált 100 millió klikk

remek szoftver

(kikapcsolható) RGB világítás

lecsatlakoztatható Type-C kábel

a ház minősége csak átlagos

kissé vastagon fogott az árcédulánál a ceruza

Olvasói értékelés

0

×