Az iparág legjobb anti-cheatjéről beszélhetünk.

Még mindig rengeteg kérdés övezi a Windows 11 megjelenését, holott a Microsoft már kijelentette, hogy október elején elstartol az új operációs rendszer. A legnagyobb kérdés továbbra is a kompatibilitás, gépigény, hiszen az új OS több dolgot is megkövetel majd, ilyen a TPM 2.0 vagy épp a Secure Boot megléte. Az sem lesz mindegy, hogy milyen processzor ketyeg majd a gépünkben, papíron Intel oldalról 8. generáció (1-2 kivétellel) AMD oldalon pedig Zen 2 kell majd a Windows 11-nek.

A Riot Games mérnökei továbbfejlesztették a Valorant Anti-Cheatjét, a Vanguardot, hogy tökéletesen együttműködjön az újdonságokkal!

 

 

Az XDA Developers felhasználói vették észre, hogy néhány Valorant játékos elkezdett panaszkodni a Windows 11 kapott üzenetekre. Nem véletlenül, hiszen a Valorant jelenlegi buildjében már az újabb Anti-Cheat fut, mely megköveteli a TPM 2.0 és Secure Boot meglétét is. Ez azt jelenti, hogy ha valamilyen oknál fogva kijátszanánk a Windows 11 telepítőjét, a Valorantot már nem fogjuk tudni. Másrészt pedig további védelmeket húz maga köré, mellyel tovább redukálhatja majd a csalók számát. Ahogy a fentebb linkelt AntiCheatPD tweet is írta, egyértelműen a Riot Games szállítja a legjobb csalószűrő programot az iparágban.

A TPM modul/firmware bekapcsolásával még nehezebbé teszi a csalások futtatását, illetve HWID kitiltás után sem lesz olyan könnyű spoofolni, hamisítani a gépünk azonosítóját. Sőt, az is előfordulhat, hogy a jövőben a fejlesztők Windows 10-re is ráerőltetik majd a TPM 2.0 követelményt, semmi nem áll ilyen téren az útjukba.

https://leet.hu/shop/back2school/

×