A Gigabyte két modelljéről rántották le a leplet.

Pár nappal ezelőtt napvilágra kerültek az idén érkező Alder Lake processzorok árai. Mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, hiszen az i5-12600K modell sem lesz 120-130 ezer forint alatt az első hónapokban. Egy ausztrál boltnak hála ezúttal két Z690 lap ára lett idő előtt publikus, pár érdekes információval megfűszerezve.

Nézzük is mire számíthatunk a Gigabyte két modelljével kapcsolatban!

A két Aorus modell

Az Aorus Master és Aorus Elite lapok bukkantak fel az ausztrál kereskedőnél, így a fenti árakat még át kell váltanunk amerikai dollárba, hogy pontosabb képet kapjunk. Ez 572 és 327 dollár lett, mely körülbelül 167 ezer és 95 ezer forintot jelent alsó hangon, de inkább többet a különféle adók (ÁFA stb.) miatt. Ráadásul az első hónapokban még nem is érkeznek meg a H/B Chipsetes lapok.

Egy fontos infót leolvashatunk még az alaplapok leírásából, ez pedig a 4xDDR4, mely arra utal, hogy az ilyen drága alaplapok is még kapnak DDR4 támogatást, nem csak az olcsó szegmens. Ez jó hír lehet azoknak, akik platformot váltanának, de közben megtartanák régi memóriamoduljaikat. Most már tényleg nem kell sokat várnunk, november elején érkezhetnek az első példányok akár a hazai boltokba is.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×