Gondolkoztál már azon milyen jó lenne, ha a TV-d ugyaolyan erős lenne, mint a gamer monitorod? A Philips Momentum 559M1RYV ugyanis ezt ígéri.

A konzolos esport játékok miatt teljesen elszoktam már a TV használatától, amikor Playstationön játszom. Egyszerűen a szobámba ez a setup jobban passzol, és sajnos a 144Hz-es monitoromat nem igazán tudja verni még a 4K-s TV-m sem. De mi van akkor, ha a gamer monitorom képes lenne megnőni? Az a megtiszteltetés ért, hogy elsőként nézhettem meg mire képes a Philips legújabb készüléke, a Momentum 559M1RYV. Tényleg olyan, mint egy gamer monitor vagy az egész mese habbal? És annak ellenére, hogy Xbox-ra lett tervezve, mire képes egy Playstation 5-tel? Tesztünkbe ezekre a kérdésekre próbáltunk választ találni.

Első találkozás

A kijelző egy lefóliázott hatalmas nagy dobozban várt rám, melyből kiszabadítva rögtön egy robusztus nagy készülékkel találtam szembe magam. Elsőként a súlya tűnt fel. A TV-s szekrényen kicserélve érezhető volt az eddigi Sony és a mostani Philips közötti súlykülönbség. A 23 kg-s szépséget az asztalra helyezve elsőként a hangszórói keltették fel a figyelmemet. A Bowser & Wilkins által megalkotott hangfal az eszköz alján, a kijelző és a tartó láb között található. A szépségéből egyáltalán nem vesz el, sőt szerintem jobban kiemeli az átlagostól a Philips Momentumot.

A kijelző hátulját led lámpákkal díszítették, amelyeket a menüben tudunk programozni. Az egységesen elosztott fények, remek hangulatvilágítást biztosítanak a szobában és mi dönthetjük el, hogy milyen hatást adjanak vissza. A statikustól a videó képét követve, a hangreakciót is beállíthatjuk, így tényleg egyénileg határozhatjuk meg, hogy pontosan mit szeretnénk viszont látni.

Mi van a dobozban?

A kezdeti csomag mellé összesen 4 darab kábelt kapunk. A tápkábel mellé a pakkba egy Display Port, egy HDMI és egy USB C kábel került, így kapcsolatért biztos nem kell első körben boltba mennünk. A kábelek mellett még a távirányítót találjuk a csomagban, mely egy apró letisztult formát kapott.

A távirányítóról eltűntek a számgombok és kizárólag a létszükségletű gombokat találjuk meg rajta. A középső mutatók mindegyikére egy gyors gombot szereltek, mellyel könnyedén változtathatjuk a hanghatást vagy a fényeket. A távirányító könnyű és kényelmes a kéznek. Az egyetlen baja a csomagnak, hogy elem már nem került bele, így mindenképp készülj egy dupla AAA-s elemmel, ha szeretnéd használni.

Csatlakozók

Minden csatlakozót a készülék hátulsó részének jobb oldalára tettek. Összesen 4 db USB A, egy darab USB B, egy darab USB C, három darab HDMI 2.1, egy darab DisplayPort 1.4 és egy darab 3,5 mm jack csatlakozó lelhető fel. A tápkábelt ezzel ellentétese a bal oldalára tudjuk bedugni, ahol egy gyors gombot is találunk. A hangfal miatt az eszköz nincs közel a felszínhez, így viszonylag könnyedén cserélhetjük a kábeleket. A portokhoz kényelmesen hozzáférhetünk, ebből a szempontból mindenképp baráti a kialakítás.

Képvilág

A tesztünk lényege az volt, hogy kiderítsük tényleg képes-e a Philips 559M1RYV a Gamer monitorok szintjét hozni. Tekintve, hogy napi szinten használom ezeket a monitorokat és direkt a készülék megérkezése előtt játszottam végig a Ratchet and Clanket azt kell mondanom, hogy a reklám igaznak bizonyul.

Már első bekapcsolásnál éreztem, hogy ez a Momentum tényleg olyan, mint a Gamer monitorom csak sokkal nagyobban.

A képek egyszerűen gyönyörűek voltak. Első ránézésre érezhető a professzionális minőség amit ez a kijelző adni tud. Egy az egyben azt az élményt adja, mintha a 144-es monitoromon játszanék, csak 55 colos nagyságban. Bár továbbra is az esport játékokhoz a kisebb monitort ajánlom, a story játékoknál egyértelműen ha választanom kéne ez elé ülnék le szívesen.

Összesen négy játék képi világát hasonlítottam össze a 559M1RYV-n. A Ratchet and Clank mellett, a Ghost of Tshushima Director’s Cutot valamint a Spiderman: Miles Morales játékot vettem elő. Az első mesevilágban minden színt gyönyörűen ki lehetett venni. A mozgásban egy percig nem éreztem hiányt, és a hatás fantasztikus volt. A Ghost of Tshushima már egy picit sötétebb játék. Direkt próbáltam FPS gyilkos környezetekbe hozni a gépet, de a PS is és a Momentum is kiállta a próbát. Ez főként köszönhető a HDR 10-nek, melyet azonnal felismert a PS5.

Hanghatás

A Bowser & Wilkins hangfala azt a hatást adja, amit várunk tőle. Nem egy 7.1-es házi mozi rendszer, de ez is elég ahhoz, hogy egy filmes estét kellemesen eltöltsünk. Az akciót testközelből élhetjük át és a Philips 559M1RYV tűéles képe mellé egy bámulatos hang párosul. Szerintem érződik rajta, hogy ez nem egy hagyományos hangszóró, hanem tényleg különleges.

Negatív pont

Mielőtt azt hinné valaki, hogy a Momentumnak nincs hibája, egy két dolgot kiemelnék, ami engem különösen zavart. A HDMI portok között viszonylag lassan váltott a kép, így kellett egy kis idő, mire átrakhattam a kijelzőről a számítógépre. Nem tűnne fel, ha mellette nem lenne minden atom gyors. Néha a menü furán viselkedik, és azért kellett egy kis idő, meddig megszoktam a kezelést. Ezenfelül sajnos a régi típusú antenna modemek nem adtak hangot. Hiába próbáltam válogatott meccset, vagy olimpiát nézni egyiknél se szurkolhattam a kijelző előtt.

Verdikt

A célt elérte a Philips a Momentum 559M1RYV készülékkel. Valóban egy tévé nagyságú gamer monitort kaptunk, amin élvezet a játék. Az új generációs konzol tulajok kezében biztos jó helyen lesz, ha árban ezt a kategóriát meg tudjuk engedni magunknak. Ami miatt nálam a negatív pont jár, hogy TV-t nem tudtam rajta nézni, ezenfelül, hogy például nem került elem a dobozba. Ha kicsinek érzed a gamer monitorod, akkor bátran ajánljuk ezt a masinát. Az ára kicsit húzósra sikeredett a maga 370 ezer forintos árcédulájával, de a minőséget meg kell fizetni.

Update: A teszt publikálása után a Philips biztosított bennünket arról, hogy csupán egy logisztikai hiba miatt maradhatott ki az egér a csomagolásból, alapesetben biztosítják a távirányítóhoz szükséges elemeket a készülékhez.

Köszönjük a tesztlehetőséget az AOC MMD-nek!

Összefoglalás

Gamer monitor TV méretben – Philips Momentum 559M1RYV teszt


Szerzői értékelés

9

A célt elérte a Philips a Momentum 559M1RYV készülékkel. Valóban egy TV nagyságú gamer monitort kaptunk, amin élvezet a játék. Az új generációs konzol tulajok kezében biztos jó helyen lesz, ha árban ezt a kategóriát meg tudjuk engedni magunknak. Ami miatt nálam a negatív pont jár, hogy pont TV-t nem tudtam rajta nézni, ezenfelül. Ha kicsinek érzed a gamer monitorod, akkor bátran ajánljuk ezt a masinát.

Gyönyörű képi világ

Gamer Monitor hatás

Csodálatos hang a Bowser & Wilkins rendszernek hála

Remek hangulatfények

Elképesztő gyors rendszer

Ízléses dizájn

TV-t nem tudtam rajta nézni (set-top-box)

Nehéz, nem minden asztal bírja el

kissé borsos ár

Olvasói értékelés

0

×