Valaki több százmillió forintot is hajlandó lenne kifizetni az egyik legkifogástalanabb állapotban fennmaradt képregényért, amiben először szerepelt Pókember.

A Heritage Aukciósház geek körökben is messze híres, hiszen többek között ők árverezik el a folyamatosan rekordokat döntögető elképesztően ritka videojátékokat is. Legutóbb például 2 millió dollárért, vagyis 600 millió forintért adtak el egy tökéletes állapotban megőrzött, természetesen bontatlan Super Mario Bros. kazettát. Most hasonló rekordokat állíthatnak fel a legújabb árverésükkel, ezúttal viszont a képregények piacán szándékoznak az élre törni.

A Heritage ugyanis éppen licitre bocsátotta a világ egyik legritkább, teljesen tökéletes állapotában megőrzött, olvasatlan Amazing Fantasy 1962-es 15. számát. Ez a konkrét példány azért különleges a képregények világában, mert ennek az oldalain jelent meg először a később leghíresebbé váló szuperhős, – Stan Lee, Jack Kirby és Steve Ditko tolmácsolásában – a Csodálatos Pókember

A fent is látható példány 9.6-os értékelést kapott az állapotfelméréssel foglalkozó CGC-től, amivel a világ egyik legjobban megőrzött darabjai közé került. Hasonló minőségben fennmaradt, és ilyen magasra minősített számokból mindösszesen négy darab van az egész világon – a legutóbbit 2011-ben adták el 1,1 millió dollárért, egy 9,4-eset pedig  tavaly árverezett el a Heritage 795 000 dollárért.

Az aukciót már megkezdték online, és jelenleg 2,350,000 dolláron, 668 millió forinton áll. Ez azt jelenti, hogy három nappal az „élő” licitálás előtt már minden idők második legdrágább képregényének számít.

Az első helyen a DC fémjelezte és 9.0-ra értékelt Action Comics legelső száma áll 3,2 millió dollárral, melyben először találkozhatott a világ a modern szuperhősök alapjául és kiindulópontjául szolgáló Superman karakterével. Ezt az összeget pedig az aukció utolsó óráiban-perceiben várhatóan meg fogja dönteni Pókember első feltűnése, de hogy pontosan mennyivel, azt csak csütörtökön fogjuk megtudni.

via – SlashGear

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×