Az előállításhoz szükséges alkatrészek drágulása miatt az Apple is áremelést tervez. Az első hírek már azt is tudni vélik, mennyivel.

A szivárgások szeptemberre jósolják az iPhone 13 megjelenését (részletek ITT), melyről az elmúlt hetekben már rengeteg információ napvilágot látott már. Ha hinni lehet a híreknek, már térerő nélkül is telefonálhatunk majd vele, és sajnos kiderült az is, hogy mélyen a pénztárcánkba kell majd nyúlni egy új modellért.

A DigiTimes Asia információi szerint a gyártó minden eddiginél drágább modelleket készül a piacra dobni.

Az ok ezúttal nem az Apple mohósága, vagyis csak részben nem. Hanem első sorban az alkatrészek, különösen a telefonokba használt chipek drágulása. Az új iPhone 13-asokba használt lapkákat ugyanis 3-5%-kal drágábban kapja csak meg az Apple a világ legnagyobb chipgyártójától. És bár a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company 2022-től emel csak árakat, az Apple nem akarja az iPhone 13 árcéduláit pár hónappal a megjelenés után módosítani.

Úgyhogy inkább egyből a magasabb áron dobják piacra a terméket szeptemberben.

Az új termék piacra lépése ugyanis nem állhat le, a hírek szerint már be is rendeltek a chipekből úgy 100 millió darabot, még idénre. A horribilis szám láttán úgy tűnik, az Apple biztos benne, hogy minden eddiginél drágább telefonjuk is kelendő lesz.

×