Újabb hírek érkeztek a várva várt Overwatch 2-vel kapcsolatban – hamarabb jön, mint gondoltuk?

Az Overwatch League 2022-es szezonja áprilisban kezdődik majd, és a tervek szerint a csapatok már az Overwatch 2 „korai verzióján” versenyeznek majd, – az ötéves, team-based shooter játék várva várt folytatásán – derül ki az Overwatch League közleményéből.

„Sok spekulációt láttam az OWL 2022-es kezdési dátumával kapcsolatban” – írta Jon Spector, az Overwatch League alelnöke a Twitteren. „Megerősíthetjük, hogy terveink szerint a következő szezon 2022 áprilisában kezdődik”.

Most akkor Overwatch 1, vagy Overwatch 2?

Az Overwatch League egyike annak a két bajnokságnak, amelyet a világ egyik legnagyobb videojáték-kiadója, az Activision Blizzard üzemeltet. Az Overwatch 2 ugyanakkor még mindig nem rendelkezik megjelenési dátummal. A Blizzard egy múlt havi eredménybeszámolóban arról tájékoztatta a közösséget, hogy a folytatás fejlesztése jól halad, de nincs becsült megjelenési ütemterv.

Az Overwatch League csapata természetesen azért küzd, hogy a League ötödik szezonját az Overwatch 2-n játsszák majd, remélve, hogy ez új rajongókat és nézőket hoz majd. Néhány játékos és munkatárs úgy véli, hogy az Overwatch 2 lehet a nagy „újrakezdés” és fellendülés. Mások úgy gondolják, hogy a League ideje alatt akár a közösség is kipróbálhatja majd a béta verziót.

 

Ahogy arról a The Washington Postban beszámoltak, a nagy kihagyásra való tekintettel több csapat munkatársai előszezoni versenyeket vagy mérkőzéseket javasoltak az Overwatch 2 korai verzióján, amíg a játék hivatalosan meg nem jelenik, hogy felkeltsék az érdeklődést és a League továbbra is releváns maradjon a közönség számára. Szóvivőjük szerint a következő hónapokban további részleteket osztanak majd meg velünk.

Egy csütörtöki interjúban Philip „ChipSa” Graham, Twitch streamer és korábbi Overwatch League játékos azt mondta, hogy az Overwatch 2 megjelenése biztosan visszahozza majd a játékosokat a franchise-hoz.

„A játék már legalább hat hónapja állt.” – mondta Graham. „Hatalmas fellendülés lesz a játékosok körében, amint az új cím megjelenik.” Ám Graham szerint az igazi kérdés az, hogy a Blizzard képes-e tartósan fenntartani a játékosok érdeklődését, ahogyan például a Riot tette a League of Legends esetében?

„A League of Legends fenntartja a nézettség és a hype kielégítő szintjét” – mondta Graham. „Azt reméljük, hogy ez az Overwatch 2 esetébben is így lesz, nem csak lesz egy hirtelen ugrás, majd visszaesés.”

Ti mit gondoltok, érdemes lehet visszatérni az Overwatch 2-re?

https://leet.hu/shop/back2school/

×