A videojátékok sok mindenről híresek, például arról is, hogy néha a legfurább fegyverek jelennek meg a legnépszerűbb címekben.

Mióta léteznek játékok, rengeteg különböző fegyverrel találkozhattunk az évek során. A lövöldözős játékok mindig megpróbálnak valamit újítani, vagy minél pontosabbak lenni. Most azonban azokról a fegyverekről lesz szó, amik egyerűen furák, bénák, vagy egyszerűen semmi értelmük nincsen.

Ha régóta gamernek nevezed magad, biztos beugrott már 1-2 ilyen darab, de nem mindenki ilyen szerencsés, hogy ismerje a régebbi játékok arzenálját.

Ezért most hadd mutassam be nektek a 7 legfurább videojáték-fegyvert.

Bio Rifle – Unreal Tournament

Amikor mint gamer meglátjuk az Unreal Tournament nevet, biztos először a rakétavető jut eszünkbe, de most a legfurább fegyverekről van szó. Hadd mutassam be nektek a Bio Rifle-t. Én személyesen az Unreal Tournament 3-al játszottam a legtöbbet, szóval mondhatni a gyerekkorom középpontja volt.

Már akkor tudta mindenki, hogy a Bio Rifle nem épp a legerősebb fegyver a játékban, de felettébb érdekes és fura volt.

 

A bal egér klikkre egy zöld masszát lőtt ki, aminek esése van, míg a jobb egér már egy kicsit érdekesebb mechanikával működik. Amíg nyomva tartod a jobb egérgombot, látszik, hogy a zöld massza nagyobb és nagyobb lesz. Ha elengeded az egér gombot, kilövi a bio-masszát és rátapad az első eltalált felületre, majd ott marad egy ideig, azonban, ha egy ellenségre tapasztod a trutyit, biztos és lassú halál vár rá.

Dubstep Gun – Saints Row 4

Emlékezzünk vissza 2010 a Dubstep fénykorát éli, szinte kihagyhatatlan ötlet lenne a Saints Row sorozat számára, hogy ne csináljon belőle poént. Így hát megszületett a Dubstep Gun különböző dallamokkal, de itt még nincs vége. A fegyver mellékhatása, hogy minden közelbe lévő NPC és jármű táncolni kezd.

Őszintén kinek pattant ki ez a fura ötlet a fejéből?

 

Hook Mine – Dishonored: Death of the Outsider

A Dishonored-sorozat tele van furcsa fegyverekkel és képességekkel, amelyekkel patkányhordákat idézhetünk meg. A halálos gránátokkal darált húsdarabokra szeletelhetjük az ellenséget, de a sorozat talán legszokatlanabb kütyüje a Death of the Outsider Hook Mineja. Ez egy olyan akna, amely akkor lép működésbe, ha egy ellenség a közelébe lép.

Ahelyett, hogy felrobbanna vagy bármilyen más kárt okozna, a kampóakna egy ragacsos mágneses golyót lő ki a szerencsétlen áldozatunkra, majd jelentős erővel rántja a célpontot az akna felé, majd elengedi.

 

Recycler Charge – Prey

Még egy gránátszerűség, egy teljesen más típusú játékból. A Prey egy crafting rendszerrel rendelkezik. Ennek a rendszernek a csúcspontja az „újrahasznosító töltet”. Dobd be ezt a kis ártatlan gömböt egy szobába, és a robbanás hatósugarán belül lévő tárgyakat és akár még a szörnyeket is az alapkomponensekre bontja. Így felsöpörheted őket, és egy Fabricatorba tömheted, hogy új tárgyakat hozz létre.

 

Ez egyben fura és elég menő is. Főleg az animáció a gránát robbanásánál.

GTA: San Andreas – Dildo

A GTA sorozat legjobb játéka bárki bármit is mond. Évtizedekkel a többi játék előtt járt, és ezt tökéletesen bemutatja ez a különleges fegyver is. Nem volt túlságosán hatásos, de fura. Ami még jobb, hogy ezt a „fegyvert” elajándékozhatod a játékbeli barátnőidnek.

 

Snark – Half-Life

A Snark egy apró, bogárszerű lény, amely a Half-Life első részében található. Ezekkel az idegen rovarokkal ellenségként találkozunk, de a fészküket fel lehet szedni lőszerként. Igen egyfajta lőszerként. A Snarkok viszont elég érdekesen működnek. Az eldobásuk után az ellenséget célozzák meg, túlméretezett bolhaként a levegőbe ugranak, és megharapják az arcukat. Körülbelül húsz másodperc múlva felrobbannak, további sebzést okozva az ellenségnek.

 

Ráadásul nem is teljesen kizárólag az eredeti Half-Life-hoz tartoznak. Az aranyos kis bogár feltűnik a Black Mesa-ban és a Half-Life Alyxben is, ahol a játék bevezető jelenetében egy példány jelenik meg egy befőttesüvegben és hát elég cuki, de mint fegyver? Valóban elég fura.

Land Shark Gun: Armed & Dangerous

Célozz az ellenfeledre. Húzd meg a ravaszt és figyeld, ahogy egy hatalmas cápa elnyeli őket. Azért valljuk be, mennyire fura, hogy egy nagy fehér cápa bukkan elő a földből, hogy felfalja az ellenfeledet.

 

Nemrég ugyanezt a jelenetet láttam egy Rust videóban, ahol egy admin így ölte meg azokat, akik csaltak a szervereken.

 

Biztos rengeteg hasonló fegyver van még, ha esetleg eszedbe jut 1-2 oszd meg velünk a kommentszekcióban! 

https://leet.hu/shop/back2school/

×