A Team Liquid CS:GO edzője szerint sokkal jobban járunk a CS:GO-val, ha Európában élünk és nem más régióban. Szerencsések vagyunk?

Egy igen furcsa felvetésre lehetettek figyelmesek a CS:GO esport kedvezői a közelmúltban. A Team Liquid edzője, Eric „adreN” Hoag szerint aki komolyabban szeretne foglalkozni a CS:GO-val, az jobban teszi, ha Európában él. Bár a hatalmas észak-amerikai régió korábban igen komoly tehetségeket és versenyeket vonultatott fel a CS:GO esportban, az elmúlt néhány évben ez megváltozott. Az NA régió ugyanis szerinte erőtlen lett, és több nehézséget szenvedett el. Például azt, hogy rengeteg CS:GO profi szépen átnyargalt a Valorantra. „Európában élünk, és mindenki sokat áldoz fel azért, hogy itt legyen és Észak-Amerikát képviselje.

Alapvetően Európában kell élni ahhoz, hogy manapság Counter-Strike-ot játsszon valaki”mondta adreN egy interjúban.

Eric „adreN” Hoag

Az amerikai edző szerint nagyon nehéz az NA régióban hasznos edzőmeccseket tartani Európához képest.

„Úgy érzem, hogy az elmúlt 6-12 hónapban a játék rengeteget és nagyon gyorsan fejlődött, de azt hiszem, hogy csak Európában lehet jó gyakorlatot szerezni” – tette hozzá az edző az ESL meccse után.

Sokkal tovább tart, mint gondoltam, hogy az NA CS:GO újjáépüljön és javuljon” – tette hozzá a Liquid szupersztárja, Jonathan „EliGE” Jablonowski.

Te mit gondolsz? Valóban jobb Európában CS:GO játékosnak lenni?

https://leet.hu/shop/back2school/

×