Minőségi gamer székek górcső alatt.

Ezúttal egy rendhagyó székteszttel jelentkezünk, ugyanis nem csupán egy darabot, hanem rögtön egy teljes szériát mutatunk be a noblechairs kínálatából. A noblechairs székeit a csúcsminőségű luxusautók ülései inspirálták. A minőségi anyaghasználat az árcédulán is megmutatkozik, viszont széket amúgy sem 1-2 évre választ az ember. Épp ezért kíváncsiak voltunk,

hogy mit is tudnak a noblechairs székei a gyakorlatban.

A noblechairs három különálló modellel jelentkezett ez idáig. A székek tömör fémkeretből és lágy, hidegen keményített habból készülnek. Mindegyik modell rendelkezik minőségi görgőkkel és állítható 4D kartámaszokkal. A legjobb pedig, hogy mindenki maga szabhatja testre a saját noblechairs székét. Megannyi különböző szín és textúra közül választhat, mint például szövet, PU bőr, valódi bőr vagy akár prémium Napa bőr.

noblechairs EPIC – Egy új világba kalauzol

Az Epic a noblechairs első gamer széke, ez pedig minden apró részletében látszik. Egyszerűen annyira átgondolt és egyben kényelmes darab, hogy nehéz lesz róla rosszat mondani. A formavilága elegáns, főleg ebben a fekete-arany színben. Ugyanakkor az ülőlap is igen impozánsra sikeredett (56×49,5 cm) amit ha ruhaméretben kellene számozni akkor egyértelműen az XL jelöléssel örvendeztetnék meg.

A varrás, az apró részletek mind arról tanúskodnak, hogy itt bizony nem spóroltak egy centet sem. Őszintén szólva nem tapasztaltam még hasonló magas minőségérzetet más gyártónál.  Gyönyörű a varrás, nem lóg ki sehol egy szál sem. Egyedül talán a kerekek lehetnénk egy fokkal jobbak, azok ugyanis teljesen átlagosak, de elvégre úgysem ezzel fogunk gyorsulni a Vácin.

 

Az Epic magassága, karfája is egyaránt állítható és persze a hintázási lehetőség is adott. A karfát ráadásul ízeire szedhetjük, állítható ugyanis a magassága, illetőleg minden irányból tudjuk finomhangolni. Az Epicet 90-135 fokban dönthetjük, a méretei pedig a fentebbi diagramon láthatóak.

noblechairs ICON – Egy luxusautó kényelme

Az Iconra pillantva egyből egy csillogó több száz lóerős sportautó jut eszünkbe, akár csak egy Porschéba ülnénk be. A kagylóülések egy az egyben hozzák a sportos vonalat.

A méreteket viszont érdemes lecsekkolni vásárlás előtt, ugyanis ez a sorozat legszűkösebb tagja, viszont ez egyben a legimpozánsabb is. Csak úgy vonzza a figyelmet, tekintve hogy nem túl sok kagylóüléses gamer szék van eleve a piacon, a fehér szín pedig csak rátesz egy lapáttal.

Az Epichez hasonlóan itt is elsőosztályú a körítés, pedig ez még csak a PU bőr változat. Gyönyörűek a varrások, remek a textúra, ám itt már kevesebb noblechairs felirattal találkozunk. Az egész maga annyira egyben van, hogy nehéz nem szeretni. Méretre viszont szűkösebb, mint testvérei, de ez eleve a kagylóülések ismérve, szóval hozza az elvárhatót e téren is. Nem minden arany viszont ami fénylik, a dizájnnak köszönhetően kimaradt az Epicnél bemutatott felső lyuk, ennek köszönhetően a deréktámaszt is nehezebb megfelelően rögzíteni.

noblechairs HERO

A Hero a klasszikus gamer szék vonalat képviseli, viszont a méretek itt is elcsúsztak. Akik a nagyobb méretet keresik, jó helyen járnak, az Epichez hasonlóan ugyanis a Hero is gigászira sikeredett, sőt! A Hero még egy fokkal nagyobb helyet nyújt, így aki egy XL-es széket keres, az jó helyen jár.

A támla még szélesebb lett, az ülőtámla pedig óriási, 50 x 52 cm-es helyen kínálnak kényelmet.

A rombusz alakú varrás itt is feltűnik, ezúttal pedig vörös színben pompázik a varrás, ami egy picit dühössé teszi hősünket. A mindenfelé állítható karfák és a fém váz ezúttal sem maradt le a repertoárból, a dizájn miatt viszont a deréktámaszt oldalról kell befűzni. Persze a deréktámasz nem kötelező elem, így aki kényelmetlennek találja, az nyugodtan lekaphatja, ám a helyes tartás érdekében érdemes felszerelnünk.

Verdikt

A székek közel fél éve érkeztek, így ez idő alatt azért láthattunk, hogy mennyire használódik el az anyaguk. Nos, gyakorlatilag hiába csináltunk előtte-utána képet, egyszerűen nincs különbség. A műbőr remekül tart, a karfa is épp olyan, mintha most jött volna le a gyártószalagról. A legfontosabb pedig, hogy nyoma sincs nyöszörgésnek. Én őszintén szólva nem félnék, hogy 3-5 év múlva mi lesz.

A noblechairs egyértelműen magasra tette a lécet, amit sikerült is megugraniuk. A némileg magasabb árcédula az elején iljesztőnek tűnhet, de ha megnézzük a konkurenciát, akkor már nem is olyan vészes a helyzet. Akár tetszik-akár nem, a minőséget mindig is meg kellett fizetni, a noblechairs székek esetén pedig pontosan azt érezhetjük, amit egy prémium termék vásárlásakor.

Az emelkedett elvárásoknak maradéktalanul megfelelt, gyakorlatilag mindenki megtalálja a neki szimpatikus modellt a kínálatban. Mindegyik széket másért lehet szeretni, de az biztos, hogy a dizájnerek jó alapanyagból dolgoztak. A legátgondoltabb és legpopulárisabb egész biztosan az Epic lesz,  aki viszont szeretne sportosabb ülést maga alá, az az Icon felé nézelődhet, aki extra menüre vágyik, annak a Hero lesz az igaz társa.

A legolcsóbb modell 137 ezer forinttól indul, de akár a 200 ezer forintos ársáv fölé is kerekedhetünk, ha eredeti bőr borítást szeretnénk.

A teszttermékeket a Caseking biztosította számunkra.

Galéria

 

Összefoglalás

Mintha csak egy Porschéban ülnél – noblechairs EPIC, ICON és HERO teszt


Szerzői értékelés

10

Szinte lehetetlen fogást találni a noblechairs gamer székein. Minőségi anyaghasználat, strapabíró váz és végletekig konfigurálható a rendszer. Igazából a külsőségek különböztetik meg a noblechairs székeit. Az ár pedig noha borsosnak tűnik, közelről azért látszik, hogy itt bizony nem spóroltak semmin. Az eddigi legmeggyőzőbb szék, ami a szerkesztőségünkben járt.

elképesztő minőségi anyaghasználat

4D kartámasz

deréktámasz

egyedi megjelenés

jól konfigurálható

tartósnak ígérkező

 

kissé borsos ár

Olvasói értékelés

0

×