Sokak számára alapvető kérdés a Battlefield 2042 és a Call of Duty Vanguard megjelenése előtt, hogy melyik játékot válasszuk, ha a kettőt nem vehetjük meg.

Nem is olyan rég egy pici szavazás formájában vizsgáltuk meg, hogy melyik játék lehet a nyerő: a Battlefield 2042 vagy a Call of Duty: Vanguard? Jelenleg azt látjuk, hogy sokan nem tudnak dönteni a két játék között, így nekik segítünk most egy picit. Hogy miért kell dönteni? Pusztán azért, mert vannak a közösségben olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak a két teljes játékot egyszerre. Így sajnos dönteni kell. De mi alapján? Erről lesz szó most.

Fussunk is át a különbségeken, illetve a hasonlóságokon.

Idősáv/környezet

A rajongók örömmel fogadták azt a hírt, hogy az új Battlefield a nem túl távoli jövőben játszódik majd. Ennek éppen ideje volt, mivel az utolsó játék, ami modernebb volt, az a BF Hardline volt, ami 2015. március 19. én jelent meg az EU-ban. Sajnos ez a játék nem nyerte el a rajongók szeretetét, pedig szerintem egy nagyon fun játék volt, és egy teljesen új megközelítéssel próbálkozott.

Ellenben a Call of Duty egészen a második világháborúig repíti vissza a rajongókat. Ez egy érdekes húzás, mivel az utolsó Call of Duty a Black Ops Cold War is mondhatni egy picit régebbi időkben játszódik. Illetve elég rég láttunk futurisztikus COD-ot. Valószínűleg azért, mert sok embernek nem jöttek be a Movement alapú shooter játékok.

Ha neked fontos, hogy a játék milyen korban játszódik, ez alapján máris dönthetsz.

Single Player/Kampány

A kampányok megosszák mostanában a gamer világot. Sokan azt mondják, hogy egy játék kampány nélkül szinte lehúzás. Sokan pedig úgy gondolják, nem baj, ha nincsen kampány, csak a multiplayer legyen jó. Mindkét fél álláspontja érthető, de én úgy gondolom, talán az a legjobb, ha mindkettő jelen van. Az árak mellet szerintem simán bele kéne, hogy férjen. Nem beszélve a mikrótranzakciók által befolyó pénzről.

Nos, a Battlefield 2042 most kihagyja a kampányt és csak a multiplayer részre fókuszál. Természetesen lesz történetszál, de másképp, mint ahogy azt megszokhattuk. Nemrég mutatták be az Exodus-t, ami a BF 2042 előtörténetét mutatta be. Illetve a COD Warzone/Cold War stílusú történet lesz a játékban. Ami azt jelenti, hogy a szezonok közt fog érkezni történet.

A Call of Duty: Vanguard viszont úgy tűnik, magasra tette a lécet. Nemrég mutatta be a leleplező gameplay videóját a kampány módjáról. Erről természetesen írtunk nektek, szóval azt is letudjátok csekkolni ITT.

Ha tehát a kampány fontos számodra, akkor nem lesz nehéz dönteni.

Multiplayer

A játék mondhatni „lényege”. Ezt egyik cím se hagyhatja ki 2021-ben, és hát természetesen nem is tették.

Kezdjük is a BF-el. A játék nagyon hasonlít a rajongók által közkedvelt BF 4-hez. Természetesen a jövőbeli beállításnak köszönhetően sok futurisztikus kütyüvel szolgál majd. A fegyverarzenál nem lesz sokkal másabb, szóval nem lesznek idegen technológiák és lézerfegyverek, de az összes mutatós és nosztalgikus lesz. Az összes eddig ismert fegyverről is írtunk már nektek, ezt is elolvashatjátok ITT. Illetve pont a mai napon szivárgott ki egy jó minőségű videó a 6 fegyverről, gyorsan nézzétek meg ITT, mielőtt törlik a videót. És még meg sem említettük a Hazard Zone-t és a Portalt.

 

 

A Call of Duty már kipróbálható volt a Playstation tulajok számára, de elég nehézkesen indult több játékos állítása szerint. A Champion Hill játékmódot sokan unalmasnak nevezték, és kritizálták a játékban a láthatóságot. Ami érdekes és szerintem sok más játékost is érdekel, az a Vanguard összeolvasztása a Warzone-nal. Nem is olyan rég volt a Vanguard event, ami csak egy pofátlan reklámnak tűnt számomra, mivel maga az event iszonyat unalmas és egysíkú volt. Mindenesetre a Call of Duty rajongók kíváncsian várják, hogy mi lesz a sorsa a játéknak.

Next-gen funkciók

A Vanguard csak az alapokban változik a next-gen konzolokon. Nagyobb felbontás, több FPS és gyorsabb töltési idők. Termesztésen mindenképp érdemes lesz az új konzolokon játszani, mivel azok valószínűleg már 120 FPS-el fogják futtatni a játékot.

Viszont a Battlefieldben nagy különbség lesz az előző, illetve a következő generáció közt. PS5/Xbox Series X/PC-n a játékosok 128 fős csatákban vehetnek majd részt, míg PS4/Xbox One-on a játékosok száma meccsenként 64-re lesz korlátozva. Ez hatalmas különbség, és teljesen más játékélményt eredményezhet a last-gen hardvereken.

A jövő

Mindkét játék gondol a jövőre, de úgy érzem, hogy a Battlefield próbál egy picit időállóbb lenni. Míg a Call of Duty tuti megpróbál jövőre is kiadni egy játékot. Az nem azt jelenti, hogy nem foglalkozik tovább a Warzone-nal, hiszen elég valószínű, hogy az Activision az utolsó cseppig megpróbálja kisajtolni a játékból, amit tud.

A Battlefield is minimum egy évre előre gondolkodik. Már csak azért is merem ezt állítani, mert a legnagyobb csomagban 1 évre megkapod a Pass-t. Illetve az összes eddigi Battlefield játék rengeteg DLC csomagot kapott 1-2 évvel a megjelenés után.

Cross-play

Mindkét játék rendelkezni fog Cross-play funkcióval, de fontos, hogy a Battlefield 2042 cross-play szét lesz szedve. A last-gen konzol játékosok, illetve next-gen és PC tudnak majd együtt játszani. Szóval PS4 és PS5, nem fog tudni együtt játszani.

Ár

A két játék alapára 60 euró (kB. 21.000 Ft) illetve a legnagyobb csomag a Call of Duty: Vanguard esetében 100 euró (kB. 35.000 Ft), míg a Battlefield 2042 legnagyobb csomagja 110 euró (kB. 38.500 Ft)

Végszó

Remélem ezek a főbb pontok segítettek eldönteni, hogy melyik játékot szeretnéd megvásárolni, illetve remélem sikerült olyan információval szolgálni, amiről eddig esetleg nem tudtál, de fontos lehet a számodra.

A múltkor elindított szavazás állása jelen pillanatban így áll, a legtöbben eddig a Battlefield 2042 mellé tették le a voksukat. 

Ha esetleg vetted a fáradtságok és elolvastad ezt a cikket örülnék, ha te is szavaznál ITT. Kíváncsi vagyok, hogy miképp alakul ez a szám a hetekben.

https://leet.hu/shop/back2school/

borítókép: JustFrags

×